creative commons eestindamisest reedel 05.11.2010

Reedel toimub IT Kolledzis üritus, mis tutvustab Creative Commons litsentside eestindamise protsessi ja tulemust – aga kuna Teller seda (õigustatult) hästivarjatuks nimetab siis ma võtan vaevaks päevakava PDFist välja kopeerida ja taasavaldada – koos teatava imestusega selle “Päeva esimesest osast videoülekannet ei toimu” üle, sest me saame vist maha maailma esimese CC lokaliseerimist tutvustava üritusega mille sisu puhul ei ole lokaliseerijad nõus kasutama CC litsentsi. Või saan ma millestki valesti aru ja tegemist on lihstalt kaamerameeste plaanitud tööseisakuga prantsuse pensionirevolutsiooni toetuseks/vastu? Anyway…

Ametlik leht on Creative Commons litsentside eestindamise esitlus ja kuigi üritus on tasuta on vajalik eel-registreerumine.

10:00-11:45

 • Tervitussõnad, ülevaade päevast / Ene Koitla
 • Milleks meile Creative Commons – litsentside eestindamise protsess ja sisu? / Hele Karja
 • Mis toimus enne Creative Commonsit? / Heiki Pisuke

12:15-13:45

 • Mis juhtub pärast Creative Commonsit? / Toomas Seppel
 • Creative Commons praktikas (videoloeng) / Peeter P. Mõtsküla

14:00-15:00

 • Creative Commonsi väited ja näited / Kaido Kikkas
Postitatud rubriiki autõs märksõnaga , , . Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid

 1. Ahto Truu
  Lisatud 4. nov. 2010 kell 10:56 | Püsiviide

  Tegelikult pole registreerumine (enam?) võimalik. Juba paar päeva tagasi, kui esimest korda sellest kuulsin, polnud registreerumisvormil kohustuslikus kursuse valiku väljas pakutavas nimekirjas mitte midagi, mis minu silmis oleks CC’ga seostunud. Võimalik, et see tähendab lihtsalt, et kohad on täis…

  Mis puutub hommikupoolse osa mitte-edastamisse, siis äkki on siin mingi kunstiline taotlus, et enne CC’d oligi meil pime öö ja alles pärast lõid kõik pirrud kahel otsal lõkendama ;)

 2. Lisatud 4. nov. 2010 kell 21:15 | Püsiviide

  Ürituse kohta: esimese osa mitteedastamine olevat olnud sealsete esinejate nõue. Ju siis on juristide jutt nii tark ja/või kallihinnaline, et seda ei tohi matsirahva ette lasta. Selles osas ei maksa korraldajaid kõvade esemetega visata – see pole nende süü. Küll aga tuleb osaliselt tunnistada kehva infolevi.

 3. Lisatud 5. nov. 2010 kell 00:58 | Püsiviide

  Kena oleks veel teada saada, kus kohas saab seda osa üritusest jälgida, mis siiski üle kantakse.

 4. Lisatud 5. nov. 2010 kell 08:08 | Püsiviide