peatus aju tegevus

Outdoor reklaamib mulle mingit peatus.ee nimelist saiti.

Tippides brauserisse (mis automaagiliselt www-d ei lisa) tuleb välja, et sellist aadressi ei ole olemas. Tõenäoliselt loodavad nad, et see paneb mind mõtlema “tramvõi” ning otsustama rööbasühistranspordi kasuks.

Läheks siis linna. Algus Hõimu (Tallinna linn), sihtkoht Viru (Tallinna linn). Lähim pakkumine 119 Lehetu – Turba – Riisipere – Harutee – Tallinn kell 7:23. Et mida? Tõsi, ilmneb, et kui lepiks ümberistumisega (???) on ka sihtkohad “Viru keskus 1” kuni “Viru keskus 6” kuhu saab bussiga number 18 mis peaks väljuma kell 23:57 mu akna alt (sõltuvalt peatuse numbrist erineb tiba kohalejõudmise aeg). Hmm, tõepoolest, kell on 23:58 ja hetk tagasi oli akna taga bussi kuulda. Järgmine? Teen refresh. 23:59 – 18ga Naaritsa peatusesse (ehk linnast välja), sealt kõndida Rohulasse ja siis 224-ga Virusse. Veel hetk hiljem ja… järgmine võimalus on 5:13 – 18-ga Estoniasse ja sealt jala Virusse või siis 18-ga Kosmosesse, siis jala Kosmosesse (jajah) ja sealt tramm 2-ga (mis muidu sõidab Koplist Ülemistesse aga sedapuhku Pärnu mnt depoost Ülemistesse; iseenesest muidugi hea teada, et ka selline teel-orbiidile tramm peatusi teeb) Virusse. Ehk ajakohaste võimaluste pakkumine käib sekundi pealt (eeldades, et ma suudan end siit diivanilt mingi murdosa sekundiga liikuma sundida) aga puudub elementaarne sihtpunktide optimeerimine, võimalus vaadata sõiduplaani mind huvitavas dimensioonis (a kui ma peaks trepist alla minema? jah ma saan panna paika väljumise kellaaja aga miski what-happens-next perspektiiv oleks äärmiselt abiks langetamaks ajakriitilisi otsuseid stiilis väike kohvilaks vs 5 minutit varem uimasena kohal; rääkimata sellest, et äkki võiks väljub aja asemel anda saabub aja).

Ja kui avada kogemata otsingust liini graafik (java-popup) vahetab brauseri back-nupp popupi alla jäävat lehte navigeerides sind krt-teab-kuhu (sest kõik toimub tervet ekraani katva popupi all).

A interfeisi nurgad on muidugi ümmargusemad kui kunagi varem. Ja URL on nunnum (kui see massidesse läheb kukub tallinn.ee külastatavus kivina… mis sest, et seal on miski sigakeeruline võimalus navigeerida järgnevate busside vahel).

Ja põhjamaade parim pealkirjanik olen muidugi mina :-) Või siis lihtsalt pole aprillist saadik olnud ühtki pealkirjaväärilist teemat…

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.