pärnu turunduskonverents, mõned töötoad ja e!pr

Eelmise nädala hullumaja hakkab läbi saama (lisaks reklaam-turundus.net’i loomise tinginud ÄP seminarile oli positiivse üllatusena veel ka paar “kinnist” esinemist konkreetse firma seltskondadele mis on ju v. tore) ja võiks paar asja kirja panna.

  • ÄP “Netiturundus Peeter Marveti ja Linnar Viigiga” tuli ca 60 maksvat külastajat mis peaks kehvema aja kohta hea tulemus olema. Aga oluliselt lahedam on see, et meil kukkus vist päris hea formaat välja (Linnar turundamisest digital nativ’itele ning konkreetsetest firmadest kes on leidnud huvitavad e-turunishshid; mina reklaam-turundus.net näitel veebisaidi püstitamisest, reklaamist ja analüütikast; ühiselt koos osalejatega kommenteerisime nende veebe ja pakkusime soovitusi mida teisiti teha või mida ülejäänud võiksid näpata). Eriti see viimane kolmandik osalejate veebide põhjal – probleemid on korduvad ning selline saaliga koos rappimine paneb vahest kõiki ka pärast seminari ka midagi muutma. Tagasiside hulk pärast seminari on märkimisväärne, tundub et midagi sai vahelduseks ka õieti tehtud. Formaati oleks vaja edasi arendada, on juba mõtteid (ja koostööpakkumisi).
  • Järelkajaks varasematele Google Apps postitustele (et kuidas ikka kui teenusepakkuja on kaugel)… loomulikult juhtus nii, et seminari jaoks Adwords’i demokontot konfides sattus see Google’i reviewsse ning ei ilmutanud terve lihavõtte mingit reklaami. Support võttis kah liha ja ei kõssanudki. Sain asja käima tänu altex’ile mis on sertifitseeritud AdWords-partner, nende 2nd-level-support ligipääs toimis ca tunniga. Moraal – kui kusagil saab ennast partneriks/eksperdiks sertifitseerida siis tee seda või vaata, et sinu allhankijad oleksid. Teen endale kohe ka Google Appsi partneri ära igaks juhuks.
  • Panin kokku GMaili peale kolimise protsessi kirjelduse (tegevused, ajapunktid jne) mis peaks sobima selle teenuse pakkumiseks.
  • Kuna altex aitas mul AdWordsi korda saada siis oli minul aega (viisaka vastuteenena) läbi hüpata Pärnu Turunduskonverentsi nimel korraldet ajaveebnike ürituselt (meeldiv võimalus lobiseda, kohata mõningaid inimesi kellest seni ainult URLi teadsid; lisaks sain SmartAds’i kampa oma reklaam-turundus.net testi). Kui veel mõni aasta tagasi polnud peavoolu-üritustel netiturundusest halli haisugi, leiab esinejaid Google’ist Stenbocki majani:

• MIDA INIMESED INTERNETIS TEEVAD?

Anni Ronkainen, inimeste Internetitarbimise tundja, Google

• E-TURUNDUSE MÜÜMINE JUHILE

Craig Hanna, e-turunduse spetsialist UK’st

• KAS MAJANDUSLANGUS TAPAB TRADITSIOONILISE ÄRI VÕI E-ÄRI?

Aivar Paalberg, mõtleja tüüp, Eesti arvutitootmise kuningas, Enter IT-market

• VÄIKE KULU, PALJU KASU – OSALUSVEEBI KOGEMUS

Hille Hinsberg, teeb riigiasjades kaasarääkimise lihtsamaks, Riigikantselei

Epp-Kristiina Keerov, tulihingeline veebiturundaja, Altex Marketing

  • Muideks, otsige Googlist “pärnu turunduskonverents” ja te näete reklaami mis justnagu viiks turunduskonverentsi lehele. Aga ei vii, hoopis konverentsid.ee esilehele. Reklaami alla olev konverentsid.ee/turundus2009 kuvab lehte mis on justnagu nuditud esileht, nüüd torkab eriti silma pealkiri “Sünoptikute kevadpäevad”. Tundub, et lisaks ajaveebnike üritusele oleks pidanud ka kampaaniaveebi tegema – oleks mh pannud ettekannete kirjeldused URLile mis ei ole http://konverentsid-ee.z132.zone.ee/?nodeid=3&lang=et&item=14502 jne. Aga noh, võta parem altexi eripakkumine (neile kes pole varem turunduskonverentsil käinud) ja tõesta konverentsidele, et neid saab paremini müüa kah :-)
  • Ja kui juba müügiks läks… siis selle esimest-korda-turunduskonverentsil eripakkumise kasutaja saab lisaks ühe koha mõnele altexi selle aasta e!turunduse kursustest. Kuigi nimekirjast hekel veel ei paista, siis 18. juunil on tulemas E!PR David Phillips’iga ja kerge kauplemisega pidavat saama tasuta kohta ka seal pruukida. David on ka varem Eestis esinenud, mh Turunduskonverentsil, aga seal pidi ta natuke liiga mainstream-juttu tegema – sedapuhku siis väiksemale ringile ja oluliselt sisulisemalt.
  • On karta, et ma olen ise kah 14 mail Pärnus, sest altexil on seal töötuba ning mind on palutud veel ühte töötuppa appi. Äkki on kellelgi mind ka 15ndaks vaja?
  • Veel reklaam-turundus.net teemal – Andrus küsib Miks promovad “netiturundajad” hostingut, mis tegelikult on crap? Tõepoolest, tehnokratt.net (jt mu saidid, sh podcast.kuku.ee) olid siiani selle 10$/kuu paketi peal ja olgem ausad, tegemist EI OLE suurte veebide jaoks mõeldud pakkumisega. Paraku on päris paljude Eesti firmade puhul veebilehe külastatavus mõõdetav sajakonna visiidiga päevas ja Dreamhost’i mugav konf minu hinnangul igati oluline väärtus. Lisaks upgradesin oma konto soovituse skaleeruvuse testiks Dreamhost PS peale, jookseb kenasti minimaalse ressursi ehk 150MB garanteeritud mälu peal (15$ kuus lisaks). Üleminekul olid pisikesed jamad mis nõudsid suppordi kasutamist ning vastuse lihavõtte-lääg ajas natuke harja punaseks… aga ei midagi sellist, mis paneks asja crap’iks kutsuma. Dreamhost’i soovitas mulle kunagi Jaanus Kase kes kah siiamaani seal, hola.ee kommentaaridest nähtub et ka Peep “internetmarketing” Laja (todo-listis on muideks Peebu veebikurusendusega tutvumine… lähipäevil). Tegelikult oli mul huvi testida/demoda ka affiliate-turundust, miska kes tahab võib regades anda discount-koodiks “tehnokratt” ning saab esimesest aastast 50$ alla (võib ka võtta ühe eluaegse lisadomeeni ja tiba vähem alla). Saadud raha kasutan mõistagi heategevaks otstarbeks (finantseerin laste ja enda WoW-kontosid kampaania “hea isa mängib koos lapsega” raames ning ostan lindudele sihvkasid :-).
  • Jah ma tean, et Google Analytics API on lansheeritud. Vaja oleks kirjutada spekk uue metrix.ee jaoks ja vaadata kas oleks huvilisi projekti taas-elustamist toetama.
Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Lisatud 22. apr. 2009 kell 08:42 | Püsiviide

    Hiljuti olen kahte hostingut veel kasutanud:

    GoDaddy — JOOKSE NII KAUGELE, KUI SAAD! täielik katastroof. eluohtlik. mitte kasutada. (performance on olematu.)

    MediaTemple — väga hea, tundub lollikindlam kui Dreamhost, jõudlus on meeldivalt hea. Djangot jms on lihtsam kasutada kui Dreamhostis.

  2. Lisatud 22. apr. 2009 kell 15:42 | Püsiviide

    Hiljuti olen kahte hostingut veel kasutanud:

    GoDaddy — JOOKSE NII KAUGELE, KUI SAAD! täielik katastroof. eluohtlik. mitte kasutada. (performance on olematu.)

    MediaTemple — väga hea, tundub lollikindlam kui Dreamhost, jõudlus on meeldivalt hea. Djangot jms on lihtsam kasutada kui Dreamhostis.