norby, elion, wimax ja see neetud login

Norby kliendid said eile restruktureeruvalt firmalt kirja, milles too kirjeldas oma plaane – jätkamine Metrooga, Wimax-võrgu müük Elionile.

Millega seoses on mul üks suur lootus: nimelt käib Elioni Wimaxis kasutajate autentimine läbi captive portal’i st sisuliselt ei toimi nende lahendu püsiühendusena – kui miskipärast vool ära käib (või muul põhjusel seadmetel tuju paha) siis on vaja kodanik kasutajal tippida brauseris sisse kasutajanimi ja parool. Mis tähendab, et kui ma tahaks panna selle taha veebikaamera maja valvama (või VoIP-telefoni) on jama. Muideks, seda asja pakutakse hetkel Harjumaal riigi sponsitud külatee3-netiühenduse koosseisus ja ma olen juba mõnda aega mõelnud end. Sideametisse kaevata, et tegemist on “interneti-sarnase toote” ning mitte internetiga.

Kuuldavasti suudavad Norby ja teised Wimaxi-pakkujad oma kasutajaid hallata ilma selle captive-tsirukuseta.

Kuna Elionile meeldib kõike standardiseerida on võimalikud 2 tulevikustsenaariumi:

  • Elioni Wimaxi-klientidel tekib võimalus kasutada normaalset internetti ja õnn tuleb minu talu-õuele
  • Norby Wimaxi-klientid viiakse üle captive portali peale ja kaaskannatajate rohkus annab mulle teatavat moraalset tuge

Kuidagi oleks vaja mõjutada tulevikku nii, et esimese variandi tõenäosus kasvaks.

Täiendet: kuivõrd Elion PR oli nii lahke ja kommenteeris WiMAXi autentimise tulevikuplaane, siis olgu see lõik siinkohal esile tõstetud:

Kahest tulevikunägemusest on esimene (ehk positiivne variant) tõele lähemal. Elion asub liikuma veebipõhisest (parooliga) autentimisest loobumise suunas. Ülekaalukale osale (80 -90 %) Norby WiMAX´i klientidele, kes soovi korral Elioni kliendiks hakata soovivad, veebipõhist autentimist enam ei rakendata. Alates 1. aprillist hakkame etapiviisiliselt ka Elioni seniseid WiMAX tugijaamu ja seniseid Elioni kliente uuele ja lihtsamale autentimisele üle viima. Senistel Norby WiMAX´i klientidel on võimalik soovi korral Elioni kliendiks asuda samuti alates 1. aprillist, seni jätkab neile teenuse osutamist Norby.

Seda on küll hea kuulda, sest miski nädal tagasi tehnilise toega suheldes ei tundunud küll ühtki võimalust asja kuidagi teisiti käima panna :-)

This entry was posted in sahteldamata asjad. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

11 Comments