viimne raadiokratt, leedost ja delfist

Mõnevõrra hiljem kui eetriversioon sai nüüd siis üles laetud ka laupse raadiokrati tiba pikem podcast Tehnokratt 2008-12-27, teemaks korduvalt varemgi väisatud netikommentaaride reguleerimise küssa Leedo vs Delfi kohtuasja valguses (Tallinn Ringkonnakohus nõustus 16.12 Harju Maakohtu arvamusega, et Delfi vastutab kommenteerijate tegevuse eest ning ammutuntud notice-and-takedown ei kehti). Saates Daniel Vaarik ja mõlema osapoole advokaadid ehk Villu Otsmann ja Ants Nõmper, aga jutt käib rohkem laiema arusaamise kui konkreetse kohtuasja pihta (mis nii ehk naa on teel Riigikohtu poole).

Ühtlasi on see teadaolevas tulevikus viimane minu tehtud raadio-Tehnokratt. Lähtudes tulude ja kulude tasakaalustamise vajadusest tuleb tõdeda, et minu aja-investeering e-asjandusega tegelemisse on olnud viimase paariteist aasta jooksu tugevalt negatiivse kassavooga ning ümbritsevat arvestades oleks kohane see kulu lõpuks ometi pere-eelarve pealt maha võtta. Katsun keskenduda töö tegemisele ja raha teenimisele, kui kunagi peaks tekkima töö mis eeldab arvamuse omamist ja avaldamist (ning mis sellega seotud kulud nagu väljaspool Eestit toimuvaga kursis olemine ka kinni on nõus maksma) siis vahest jätkan. Aga ma kaldun arvama, et tõenäosus tööd ja õnne leida ilma igasuguse meediatootmise-konverentsitamise-ümarlaudamiseta on oluliselt suurem kui koos kogu selle fragmenteeriva kompotiga.

Ajaveeb ja RSS (eriti sinna peegelduv delicious’i sööde) jäävad muidugi tiksuma ning mul on ka mõned intervjuud tegemata mis puhtalt mu enda uudishimust oleks tore ette võtta – mh need IT-ajaloo osalistega (küllap lähevad samasse podcasti RSSi kuhu saadegi).

Aga eks elame-näeme :-)

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

16 Kommentaarid