millest saadet teha?

Üldiselt peaks vist korralikuks hakkama. Mul on miski ports tehnokrati-teemasid vahelduva eduga peas, aga paneks need kirja ning siis hakkaks nädalast nädalasse vaatama kes õnnestub “homme salvestama” saada (kogemuse kohaselt on salvestuse pikemalt ette kokkuleppimine saadanast, sest niikuinii kas juhtub midagi olulist või unustab külaline tulla vms :-). Kirjutan pähe tulemise järjekorras, vahest vaid veidike teemasid koondades.

  • Viimati jäi mul tänu Tarbijakaitse / ettemaksu teema paisumisele Jüri Saarega rääkimata auhindadest innovatsiooni edendajana. Jüri on selle laupäeva saates.
  • Käimas on kohalikul tasandil Assapauk ja laiemalt Cyber Security Awareness month. SANS ISC on käinud välja isegi kena nädalakava mida jälgida… Ning Kauril siin kommentaarides on oma seisukoht…
  • Ahjaa, meil on ju RoveDigital jne. Ning mind huvitab miks tegeleb kodanike internetist ära hirmutamisega MKM alla kuuluv CERT ning mitte SM alla kuuluv küber-kripo.
  • Andmekaitse Inspektsiooni uus peadirektor Viljar Peep. Saksa proksid käisid just Eestis külas ja mainisid, et “Ka meil on andmebaasid, kuid need on väga harva omavahel ühendatud. Peamiselt on saanud takistuseks erinevad andmekaitse küsimused”. Kas meil on andmekaitse küsimused parmini lahendatud või on lihtsalt kuudi uks kinni naelutatud?
  • Priit Võhandu rääkis just Krediidiinfo konverentsil huvitavalt tõenäosuste kasutamisest ärilistes otsustusprotsessides (2% klientidest on paadunud mittemaksjad, 8% tekitavad probleeme ja 90% on väga korralikud – seega mida andmepõhisem on otsustusprotsess seda vähem peedistatakse seda rõhuvat enamust)
  • Tegelikult tahaks ma rääkida kellegagi ka sellest kuidas on mööda pannud Wall Street’i quant jock’id. Klassivend Märten arvas… Välismäärajas vist, et valemites vajavad miskid kordajad natuke timmimist. Mulle tundub, et see kordaja on turundus & müük (laen kui toode vajab müümist, paar astet vahendajad tagab meile meeldivalt margninalipõhise müügitegevuse).
  • Meediast jäi jalgu robotmannekeen ning sellega seoses Maarja Kruusmaa ja Heikki Haldre. Õigupoolest on vist ka miski teistpidine projekt plaanis samas vallas… Igastahes huvitav.
  • Ilmar Tamm ja K5. Tahaks saada üle infotasemest “steering committe otsustab mis tegema hakatakse”.
  • (ahjaa, meil oli kunagi miski küberkaitseliidu teema, mis sellest on saanud? ma pole torkinud, aga kohati kostab nagu kommuun siiski tegutseks miskis ühises suunas?)
  • Õiguskantsler Indrek Teder ning mitmed teemad – sh jälitustegevus… (ja mulle meeldiks, kui nende järgmine aruanne oleks viki, mitte PDF-tekstijoru :-)
  • Laborinti ja Enteri jutust jäi välja agiilse arenduse teema (kuna sellele sai saates vihjatud kirjutas Marek Kusmin ja lubas demoda kuidas neil asi käib… on’s veel huvilisi?).
  • Ajaloo-intekad jäid suvel suht pooleli. Rein Jürgenson sai maha TPI arvutinduse raamatuga, lisaks on veel hulk vanameisterid nagu Lippmaa (mitu Lippmaad isegi), Villems (samuti mitu). Ja keskõik veel.
  • Toivo Tänavsuu kirjutab igast uuest kohalikust sisuhaldusrakenduse pakkujast kui suurest maailmavallutusest. On’s kah midagi?
  • Platvorm: enterprise või vabavara? Ühel kevadisel OpenCoffee’l ja E!UK järgsel vastuvõtul sattusid ette seonduvad jututeemad – ehk kui on vaja skaleerida muutub litsentsitasu märkimisväärseks ja paljude meelest on mõistlik kobida vabavaralisele platvormile. Jutuseltsilistest meenuvad Modera, Postimees, EOmap…
  • ITneeger Elver shareb oma GoogleReader’i fiidis ohtralt iPhone ja Androidi teema lugusid. See on tal vist ärialane huvi, et siis mis?
  • Sten Tamkivi tabamine Visioonist-lahendusteni järelsaates ei õnnestunud… aga pärast seda on mulle jäänud silma mh Seedcamp kus ta kohal (esinemas?) käis. Seedcampist võiks rääkida kindlasti.
  • Tänasel OpenCoffee’l sattusin lobisema Kaur Lohkiga. Ma olen mõnevõrra skeptiline Rate rahvusvaheliste ambitsioonide osas… aga igastahes oleks selle üle tore vaielda.
  • 18-19 nov toimub rahvusvaheline noorsootöö konverents „Noorsootöötaja leitud küberdžunglist!”, lubasin olle üheks moderaatoriks. Aga eks ma pean selle teemaga keskmisest rohkem tegelema :-)
  • Smartlink tegeleb uue IDkaardi-softi aretamisega, mis muuhulgas peab olema open source ja puha. Mi sellega plaanid on?
  • ipestonia.wordpress.com ja patendindus. pole ammu tegelenud, kui selle blogi jälgimine välja arvata
  • Marianne Mikko ja meediaraport. Kas see läks nüüd läbi? Marianne arvas, et pärast hääletust võiks temaga rääkida…

Misveel? Kommentaarige, kui mulle meeldib siis kopin siia sappa :-) Iseendaga seotud teemasid võib kah nimetada

Kommentaaridest ja muudest kontaktidest:

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

17 Kommentaarid

  1. Valdo
    Lisatud 2. okt. 2008 kell 12:09 | Püsiviide

    Wall Streeti valemite kohta on ka arvatud, et need põhinevad üleüldse valedel eeldustel, mitte ei taha väheke timmimist: http://www.edge.org/3rd_culture/taleb08/taleb08

  2. Lisatud 2. okt. 2008 kell 12:35 | Püsiviide

    ITneeger Elver ja ITneeger Janek tegelevad tänapäeval säärase asjaga: http://www.indilo.com/ ;)

  3. mattias
    Lisatud 2. okt. 2008 kell 13:52 | Püsiviide

    üks huvitav artikkel Wall Streeti quant'ide (pool)tahtliku möödapaneku kohta on
    http://bits.blogs.nytimes.com/2008/09/18/how-wa

  4. Lisatud 2. okt. 2008 kell 14:41 | Püsiviide

    Sul on küberkaitseliidu suhtes õigus: vähemalt selle propagandaosakond tegutseb sihikindlalt kuid vaikselt. Nimetagem seda kas või Kaitseliidu Petseri malevaks. :-P

    Mikko raport võeti tõepoolest parandatud kujul vastu. Bloginduse kohta läks selline lause kirja: “Julgustab avatud arutelu kõigis blogide staatust puudutavates küsimustes.” Arutada ju võib, kuid ma ei näe blogide staatuses selliseid probleeme, mis kutsuksid uusi direktiive või seadusi esile.

  5. elektriarve
    Lisatud 3. okt. 2008 kell 05:32 | Püsiviide

    Räägi, kas sellest krediidiinfo konverentsist on mingid materjalid ka kuskil üleval. Krediidiinfo veebis ei paista.

  6. Lisatud 4. okt. 2008 kell 01:58 | Püsiviide

    uurin. minu slaidipakk on http://www.slideshare.net/petskratt/e-nagu-etee… – aga see pole eriti mõeldud ilma juurdekäiva jututa vaatamiseks

  7. Lisatud 4. okt. 2008 kell 02:01 | Püsiviide

    jajah, sedapalju ma olin ise kah juba pihta saanud :-) AGA mind huvitaks kas teil oleks viitsimist laiemalt rääkida neist platvormidest, nende peale arendamise võludest ja valudest jne?

  8. Lisatud 5. okt. 2008 kell 07:00 | Püsiviide

    1) CERT EE tegeleb lollkasutajate harimisega :) See, et mingi osa ära kukub, on puhas darvinism – nad kukuks nagunii varem või hiljem ära. Üldiselt võiks Aarelaiu ja Leo Expressi tegelaste käest uurida küll, miks asi just selline sai :)

    2) Ka vabavara võib olla enterpraiss :) Võta näiteks RHEL või SuSE.
    Skaleerumise jutt on (kahjuks) tõsi – REL2011 kontekstis oleks meil vaja umbes aastaks ajaks ca 3000 töökohta (hetkel ca 400) ning juhul, kui nüüd rääkida AD või WTS litsensedest, riti selle maksumusest, siis…

  9. Lisatud 6. okt. 2008 kell 00:50 | Püsiviide
  10. Lisatud 6. okt. 2008 kell 07:53 | Püsiviide

    Smartlingi vaba tarkvara, mida kasutama hakkan kindlasti.

    Marianne Mikko rumalad unistused piirata tehnika arengut.

  11. elektriarve
    Lisatud 8. okt. 2008 kell 04:12 | Püsiviide

    Ilma jututa on ka päris hea. See krediidiinfo-e-murundus.

  12. Lisatud 10. okt. 2008 kell 02:24 | Püsiviide

    Võiks teha search engine optimizationist ja google ülemvõimust veebilehekülgede väärtusemääramisel.

    Jaak http://seoapplied.blogspot.com/

  13. madis_l
    Lisatud 11. okt. 2008 kell 14:09 | Püsiviide

    Veel üks ajaloo temaatiline mõte. Lisaks inimestele oleks võibolla huvitav vaadata ka otsa kadunud teenustele. Ilus näide on see kuidas said enamik kohalike ISP'id oma usenet'i serverid sujuvalt välja lülitatud.
    Samasse kategooriasse tundub kuuluvat ka paljude firmade soov inimesi e-postist võõrutada suunates neid mingeid veebivorme täitma.

  14. Riho Ellermaa
    Lisatud 14. okt. 2008 kell 05:42 | Püsiviide
  15. Mihkel
    Lisatud 16. okt. 2008 kell 02:00 | Püsiviide

    Lihtsatest koduturule suunatud asjadest, et asi liiga High Tech ulmeks ei kujuneks ja kuulajaskonda liiga kokku ei tõmbaks.
    Näiteks kodumaine startup Chillit http://www.chillit.ee on välja töötanud lahenduse millega, kus on sihilikult üksteisega integreerinud IT auditi, arenduse, hoolduse, kasutajatoe ja kasutusrendi täisteenuslahenduseks.
    Keskmise suurusega ettevõtetele sobib see nagu rusikas silma auku – või ei?

  16. Lisatud 20. okt. 2008 kell 01:20 | Püsiviide

    Tead kuulajaskonnaga on nii, et meie aeg on midagi C ja U reitingu vahepeal ja keskmine kodanik vajab niikuinii minu 2-päevast koolitust vältimaks automaatset kanalivahetust – miska ma parem toodan neile kes mõtlevad samuti nagu mina. Nende hulk on muideks tõusmas, mis on positiivne, äkki tekib kunagi ka reiting ja reklaamiraha :-)

    IT osas… olen ma rohkem seda meelt, et BYOL (bring your own laptop) ja kõik muu võiks olla kusagilt pilvest aplikatsioonide ja/või ressursside rent. Ehk ma läheks teist veel paar sammu abstraktsemaks. Väidan, et ei ole väga high tech midagi kui juba mina nii aru saan. Pigem näen probleemi selles, et Eesti väikekeskmised firmad vaevlevad miski oma postiserveri ja muude imelikkustega… Keegi võiks neid õpetada.

  17. Lisatud 20. okt. 2008 kell 08:20 | Püsiviide

    Tead kuulajaskonnaga on nii, et meie aeg on midagi C ja U reitingu vahepeal ja keskmine kodanik vajab niikuinii minu 2-päevast koolitust vältimaks automaatset kanalivahetust – miska ma parem toodan neile kes mõtlevad samuti nagu mina. Nende hulk on muideks tõusmas, mis on positiivne, äkki tekib kunagi ka reiting ja reklaamiraha :-)

    IT osas… olen ma rohkem seda meelt, et BYOL (bring your own laptop) ja kõik muu võiks olla kusagilt pilvest aplikatsioonide ja/või ressursside rent. Ehk ma läheks teist veel paar sammu abstraktsemaks. Väidan, et ei ole väga high tech midagi kui juba mina nii aru saan. Pigem näen probleemi selles, et Eesti väikekeskmised firmad vaevlevad miski oma postiserveri ja muude imelikkustega… Keegi võiks neid õpetada.