usability ja e!usability 14.augustil

Kasutajale arusaadavaks muutumise teemasse tekkis korraga mitu linki:

  • altexil on 14. augustil tulemas E! sarjast E!usability seminar kus astuvad üles muuhulgas Kristjan Jansen – olgu mainitud, et osad slaidid minu kevadisest tallinn.ee ettekandest pärinesid temalt – ja Hegle Sarapuu, kes oli seltsiks Tehnokratis kui sedasama teemat edasi lahkasime. Lisaks on jutuks Realeyes (kasutaja pilgu jälgimine), Morae (usability-testid) ning (eeldatavasti) edulood kasutatavuse analüüsi praktilisest kasust.
  • tallinn.ee on oma veebi edasi uutnud. Puumenüü on kadunud, samuti imetabane struktuur (kusjuures mõni päev tagasi see veel oli?), esimesel katsel breadcrumbs toimib, navigatsiooniks on tekkinud neti.ee stiilis kataloogilehed – aga kuna endiselt pole edendatud Google Analyticsi tuge on raske öelda kas see kõik aitab kasutajat või mitte. Aga EPL nupus (mille pealkiri “Tallinn lihvib nässus kodulehekülje asemel avatud uut veebikodu” vajaks vist kah miskit analüüsi) on juttu veel miskitest märksõnadest jms, mille toimet ma ei suuda tuvastada.
  • estonian-air.ee on lisanud lehtedele “kas leidsid mis otsisid?” nupu ja kommenteerimisvõimaluse nagu ilmneb nende blogipostitusest. Midagi sellist oleks ka Tallinnale vaja, et rahvamassid aitaksid välja sõeluda olulise info.
  • tulles vastu usability-spetside ja raadiokuulajate soovidele on uues podcast.kuku.ee‘s lisaks erinevatele netis kuulamise võimalustele ja podcastile ka iga saate juures link mille abil saab empekolme lihtsalt alla laadida. Jõudu :-) (olgu öeldud, et juuli failide serveerimine S3 pealt läks maksma 90$, alla laeti ca 428 gigabaiti saateid mis keskmise 25 mega suuruse juures teeb 17tuhat saatelaadimist)
Postitatud rubriiki tarbija. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid