georgia ja kübersõda

Kui mullu käis meil madin serverite ja pankade pärast, siis Georgias tundub olema asi hullem – ehk et hõivatud on netiühenduste marsruutimine nagu kirjeldab RBNexploit: osa 1 ja osa 2.

Neile kes RBNist ehk Russian Business Network’ist kuulnud pole, siis tegemist on küberkriminaalset infrastruktuuri pakkuva ettevõtmisega mille ressursid on tõeliselt high-tech ja sidestus legaalse internetiga JOKK-pestud. Inimloetav kirjeldus Brian Krebs’ilt Washington Post’is, tehnilist tausta David Bizeul’ilt (talvine seis, pärast seda on RBN vist veidi kolinud aga mul pole ühtki head ülevaadet linkida).

Olgu öeldud, et RBNexploit on varem maininud ka RBNi seost Eesti-vastaste küberrünnetega – nende info põhjalikkust arvestades kaldun seda uskuma, paraku pole mul kohapealt õnnestunud kelleltki ahhi ega ohhi saada antud küsimuses.

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid