tingel-tangel-dzungel kõvakettal kringel

Otsides lahendust ühele probleemile sattusin Jungle Disk’i peale – see on 20$ maksev soft mis tekitab sulle virtuaalse lisaketta hoides (või automaatselt varundades) failid Amazon’i S3 ehk scalable storage system peale kus gigabaidi hoidmine maksab kuus 0,15$ ja traffiku giga 0,10$ (lisaks 0,01$ 1000 kirjutamise või 10000 lugemispöördumise kohta). Lükkasin just ühest arvutist mulle vajalikud dokumendid sinna peale, miski giga umbes. Läks 0,23$ ehk võrreldavalt SMSi hinnaga (faile oli palju)…

Konfimine on lihtne, ainult et sa pead AWSis endale konto tegema ja S3 ligipääsuvõtmed kopeerima.

Kogu netis hoitav stuff krüptitakse megapika võtmega (vaikimis AWS võti, aga võiks ära muuta). Ja softilitsents lubab sellesama 20$ eest intsallida ükskõik mitmesse arvutisse eeldusel, et kasutatakse sama AWS kontot.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

 1. kaur
  Lisatud 10. okt. 2007 kell 12:03 | Püsiviide

  S3 teenuse registreerimine võttis mul ligi nädala. Tegin seda paar päeva enne su blogipostitust, käisin pidevalt kontrollimas – lehel ikka account status: authorizing. Üleeile kirjutasin [email protected] suunas kurja kirja, täna sain siis kinnituse “ok ok, no me siis lubame teile neid veebiteenuseid”.

  Ilmselt on neil probleeme Eesti krediitkaartidega.

  • Rene
   Lisatud 10. okt. 2007 kell 19:33 | Püsiviide

   Ise kasutan mozy.com tarkvara. 2gb tasuta ning samamoodu virtuaalne ketas koos automaatse backupimisega (scheduled, idle time). Paned linnukesed kataloogidele, mida tahad varundatult hoida ning ta ise vaatab, mis faile vaja uuendada. Failid samuti krüptitult. Tasub ka vaatamist.