tingel-tangel-dzungel kõvakettal kringel

Otsides lahendust ühele probleemile sattusin Jungle Disk’i peale – see on 20$ maksev soft mis tekitab sulle virtuaalse lisaketta hoides (või automaatselt varundades) failid Amazon’i S3 ehk scalable storage system peale kus gigabaidi hoidmine maksab kuus 0,15$ ja traffiku giga 0,10$ (lisaks 0,01$ 1000 kirjutamise või 10000 lugemispöördumise kohta). Lükkasin just ühest arvutist mulle vajalikud dokumendid sinna peale, miski giga umbes. Läks 0,23$ ehk võrreldavalt SMSi hinnaga (faile oli palju)…

Konfimine on lihtne, ainult et sa pead AWSis endale konto tegema ja S3 ligipääsuvõtmed kopeerima.

Kogu netis hoitav stuff krüptitakse megapika võtmega (vaikimis AWS võti, aga võiks ära muuta). Ja softilitsents lubab sellesama 20$ eest intsallida ükskõik mitmesse arvutisse eeldusel, et kasutatakse sama AWS kontot.

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.