ajax anybody?

Jätkamaks pikaleveninud “härjavõitlust” ja tõestamaks eriti näitlikult sellise videote linkimise / embeddimise keelamatust (ning selgitamaks, miks ma teataval määral demagoogiasse laskudes olen nõus antud puhul embedimist linkimisega võrdustama) oleks vaja teha üks AJAX klient-server rakendus mis realiseeriks allstarz.ee lehelt mahavõetud funktsionaalsuse (st saab kusagilt mujalt striimitavat videot vaadata, hinnata, kommenteerida).

Õigupoolest võib see olla ka mitte-AJAX, tähtis vaid see, et video ei oleks otseselt veebilehe osa vaid kuvataks kasutaja arvutis jooksva programmi poolt. Seega midagi sellist:

  • minnes lehele X võtab sealt laetud javascript ühendust andmebaasiga mis sisaldab selgituste, hinnete ja kommentaaridega varustatud URLide nimekirja, kus selgitus on tüüpi “Bändi nimi: Laulu nimi” ja URL viitab netis avalikult kättesaadavale striimile, ühe URLi kohta võib olla mitu hinnet/kommnetaari
  • kasutaja brauseriaknasse kuvatakse nimekiri andmebaasist leitud lauludest koos hinnete ja kommentaaride arvuga (kui on)
  • kui kasutaja klõpsab laulu nimel tekitab javascript embedded player’i mis omakorda avab URLiga viidatud striimi, playeri all kuvatakse hinne, kommentaarid ja võimalus hinnata/kommenteerida
  • kasutajal on loo vaatamise ajal või pärast seda võimalik anda loole hinne ja lisada kommentaar, mille javascript edastab serverile

Kas keegi oskaja viitsiks valmis visata, piisab täiesti kui “andmebaas” sisaldab paari-kolme URLi ning välimus on megakole? Miskipärast ma eeldan, et selline prototüüp ei peaks võtma eriti üle sajakonna rea…

Täiendet: ilmneb, et miski pisifirma on just suutnud USAs patentide AJAXi, Flashi jne

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

7 Kommentaarid