ei voi olla totta

EPLO: Tallinn korraldab linna ametliku logo konkursi:

Kogu konkursi eelarve on 550 000 krooni, millest eraldatakse reklaamiagentuuridele kujunduskulude katteks 90 0000 krooni ehk 15 000 krooni ühele agentuurile. 460 000 krooni eraldatakse hääletuse infosüsteemi arendamiseks ja SMS-hääletuseks, küsitluste läbiviimiseks ning teavitustegevuseks.

Osaleda saavad muideks DDB Eesti, Division, Identity, Indigo/Bates Red Cell, Smile, Tank ning Aavo Ermel. Vabakutseliste vennaskonnal ning undergound-linnakodanikel pole mõtet pingutada, sest konkursi eesmärk on tõenäoliselt leida kaunis tüpograafiline kujundus sõnadele “siisti”, “myytävä” ja “pantava”.

Tule taevas appi, ma tõesti manustasin just Saku Tumeda, aga see ei saa ju ometi tekitada selliseid jaburaid uudiseid. Või saab? Kontrollin üle homme hommikul kaine peaga. 460tuh hääletus- ja infosüsteem? Või maksab infosüsteem + SMS-hääletus 20tuh, turistide küsitlus 20tuh ja 420tuh on “teavitustegevus”?

Täiendet hommikul: endiselt arusaamatu, kuigi hakkab tekkima tunne, et enamuse raha kulutamine mitte infosüsteemile vaid teavitustegevuseks võib enne valimisi olla igati kaval mõte. Öelda lihtsalt, et me 460tuh eest promome oma ideed Tallinn logoga varustada oleks olnud ju liiga ilus, seega lisati infosüsteem ja SMS-hääletus. Ahh? Ei ole otseselt valimispropaganda aga vähemalt positiivne tegevus, ei tekita suuremaid vaidlusi koalitsioonis…

Ebalogaalne lisab kutsumata üksiküritaja Ookeri nägemuse mis kirjeldab äärmiselt adekvaatselt nii linna kui konkursi olemust.

Muideks, sidumata/seotud teemal: minu postkasti jõudis tõenäoliselt linnarahaga trükitud broshüür jäätmekäitlusest, kus kaanel Jüri Ratase pilt, allkiri ja pühendus. No ei ole ju võimalik seletada jäätmekäitlust ilma rõhutamata, et selle kõik on abilinnapea isiklikult välja mõelnud, ega ju?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

9 Kommentaarid

  1. sepp
    Lisatud 14. sept. 2005 kell 09:39 | Püsiviide

    njah, see veerand milli panemine bussisõidu populariseerimiseks on ka selline
    sutsu kummaline idee

    • Tõnis
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 11:19 | Püsiviide

      Saku Tume veel päästab Eesti riigi! =)

    • Peeter Marvet
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 11:42 | Püsiviide

      Sepp — on selline teooria, et linnakoalitsioon jagas reservfondi sõbralikult omavahel ära ning igaüks saab nüüd teha sellised veerand-kuni-poole-milliseid “asju” enne valimist :-) Aga jah, autovaba päev on tase.

      Võiks veel arutada, et kust tekkis reservfondi raha: äkki nad jagavad nüüd laiali neid Tondi tn valgusfooride pealt kokku hoitud miljoneid? Need neli ringteed seal mõjuvad äkilisemalt kui Saku Tume :-) Ja peaks tegema Ratasega intervjuu Kadaka pst kollaste triipude osas, mulle tundub see eksperiment seal vääääga kummaline.

    • sepp
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 14:20 | Püsiviide

      Tondi osas veel oota, alles talvel hakkavad õiged tondid kimbutama ;)

    • sepp
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 14:22 | Püsiviide

      ja seda et – üldse ei meeldi, et siin meiliaadressi peab panema, et see näha on ja et see täiesti puhtalt HTML’is sees on. you know what i mean :(

    • Martin Vahi
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 17:09 | Püsiviide

      Üldiselt, mu vanemad elavad nõmmel ja ma leidsin hiljuti köögi riiulilt kah ühe üpris uue jäätmekäsitlust põhjalikult tutvustava, ilusale paberile trükitud brozüüri. Jutt näis sees täitsa mõistlik ja asjalik olevat, näiteks rebisin ma sealt välja ming “taaskasutuskeskuse”(mõi midagi sarnast, ma täpset nimetust ei mäletaa) aadressi, kuhu saab kasutatud asju ära anda. Ühesõnaga, minu jaoks näis see igati asjalik materjal olevat. AGA, ühte asja ma küll imestasin: see oli kudiagi imelikult ühetoonne, roheline ja valge. Värvitooni hinnates naersin omaette, et ei tea, kuidagi imelikult Keskerakonna värvides. Saades kahtluse ninna, sirvisin põgusallt seda veelkord, vaatasin kummalegi kaanele, aga ei märganud ei Kesknädalale otseseid viiteid, keskerakonna logo ka ei leidnud.

      Nlugesin siin Peeter Marveti kommentaari, sisestasin Googlisse sõne “Jüri Ratas” ja võibolla said niidiotsad ka kokku: Aadressil
      (http://www.kesknoored.ee/index.php?lang=est&main=35)
      asub tekst:”… Noortekogulased Mailis Reps ja Jüri Ratas valiti Keskerakonna juhatusse…”

      Noo jah. Häbi mulle, et ma Keskerakonna vähem tuntud nägusid nähes ei alarmeeru.

    • Kaido
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 17:27 | Püsiviide

      Mis te näete tonte igalpool?!

      Pole mõtet erutuda erakondade reklaami ja värvitoonide peale – milleks? :D

      Jätkake toimetamist omas temopos :)

    • Peeter Marvet
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 21:33 | Püsiviide

      Sepp — see postikohustus on jama jah, aga ma ei suuda hetkel leida aega ümberprogemiseks vms. Ole õnnelik, et sa ei pea registreeruma ja siis logima, ja kasuta aadressi [email protected] :-P

      Martinile — jahloomulikult on jäätmekäitlus-broshüür vajalik teatmeteos, lihtsalt minu postkasti sattunu esikaanel oli abilinnapea pöördumine… mida on raske tõlgendada muuna, kui kodanik Ratase soovina olla igas pulmas pruut (või kuidas see ütlus käiski).

      Kaidole — pärast seda kui ma sain jõhkralt petta arvates, et Pealinn on Tallinna leht (ilmneb, et kaubamärk kuulub nüüd Keskerakonnale, samuti nagu Raepress) kui tegelikult on tegu Kesknädala kamuflaazh-ümbrispaberiga… Saavad kodanikud enesegaliputajad iga vähegi kahtlase teo eest profülaktiliselt pasunasse. Ma ei usu, et sellest midagi suuresti muutuks, aga kui me kõik koguaeg nii mõtleksime ei muutuks üldse midagi ja see siin on lihtsalt “my 2 cents worth”

    • Kaido
      Lisatud 14. sept. 2005 kell 22:45 | Püsiviide

      jutus on iva :)