ei saa olla linkimata

Tööaeg, aga näe ei saa olla linkimata: Postimehes on uus tõusev reporter Eva Kübar tehnovaldkonna endale saanud, tulemuseks kindlasti ka aasta pärast tsiteeritav Riik annab e-teenuste arenduseks 123 miljonit.

Parim pärl on pandud Linnari suhu:

«ID-kaardi puhul toimub alati täiskontroll, kus PIN-koodi võrreldakse andmebaasiga, aga paberil allkirja puhul seda ei ole,» selgitas Viik.

Kogu aeg on siin hämatud ID-kaardi turvalisuse teemal, nüüd siis on tuntud arvutispetsialistilt kätte saadud ülestunnistus PIN-koodide andmebaasi olemasolust. Senimaani liikusid ainult kõlakad, et Privadoril on selline CD mille peal on kõik maailma PIN-id (peale Tarvi Martensi oma, mõistagi). Oh tule mõistus appi… Kas neil pole seal ühtki inimest, kes võiks tõsijaburale tehnoartiklile enne avaldamist veto panna?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. TiitM
    Lisatud 7. sept. 2005 kell 15:55 | Püsiviide

    Ma arvan, et see sõnastus on kirjeldab lollile kõige selgemalt ja üheselt mis toimub.
    Muuseas pole lauses kuidagi mainitud PIN-koodide baasi ;)

    • Peeter Marvet
      Lisatud 7. sept. 2005 kell 19:08 | Püsiviide

      tjah, pole tõesti — kujutame siis ette kuidas võrreldakse PIN koodi andmebaasiga: tulemus on positiivne, kui PIN näib andmebaasi-sarnane :-) aga ma olen kuri ennekõike selle pärast, et tegemist on teemaga kus pidevalt lahmitakse igat masti ajuvabade paranoiadega (nt kuidas spordipoodnikud meie PIN-koode koguvad ehk Mart Opmann riigikogus) ning sellised “PINide andmebaasid” kipuvad väga kenasti juurduma. just täna kuulsin … vist RadioMania’st kuidas “riigiametnikud on suurimad netikommentaatorid” (ei ole ju, lihtsalt PM ajakirjanik ei jagand jälle matsu)