larko kah igiseb

Sobivaks jätluks meie selle-nädala-saatele kus sai igisetud erinevate pisiprobleemide kallal on Larko (soomekeelne) lugu suhetest Soome Tele2’ga — mis on nõus prepaid-simkaarti toimetama vaid rahvastikuregistris kirjas olevale aadressile… Tele2 ja tietosuoja

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Priit
    Lisatud 26. juuli 2005 kell 12:45 | Püsiviide

    See on väga hea lugu sarjast “ausal inimesel ei ole midagi karta”. On küll ja oioi kui palju….
    Minu arusaama kohaselt on Tele2 otsustanud vältida oma prepaid kaartide sattumist igasugu pisikriminaalide kätte. Noobel mõte iseeneses, aga lõpptulemus on nagu ikka – “aus” inimene kes lihtsalt ei soovi omi andmeid avalikustada seda kaart ei saa, kuid pisikriminaal saab selle ikka kellegi talle võlgu oleva tuttava nimel tellitud. Ha! Sama tore kui omal ajal Soome viisadega, migist ajast alates hakaks Soome riik nõudma küllakutset. Viktoriiniküsimus – kellel oli seda lihtsam saada, kas “ausal inimesel” või sellel keda Soome riik soovis endast eemal hoida?

    • Larko
      Lisatud 26. juuli 2005 kell 18:26 | Püsiviide

      Ma võiksin muidugi Rahvastikuregistrist andmete välja andmise keelu ajutiselt peatada et Tele2:he SIM-kaardi kätte saada, aga see asjaajamine võtaks Soome tingimustes niivõrd kaua, et vahepeal lipsaksid mu andmed nii mitmessegi rämpsupostiregistrisse ja mu aastate töö nende kaitseks jookseks liiva. Siinkohal tuleb tähelepanu juhtida, et Soome seadus lubab Rahvastikuregistril aadressiandmeid firmadele ja teistele asutustele hea raha eest maha müüa ja see ongi üks oluline rämpsuposti allikas.