wiksperiment

Kristjan Otsmann / Homme eksperimenteerib võimalusega kaasata suvakodanikke artikli kirjutamisse. Eksperiment väärib promomist, sest oleks minulgi peaaegu kahe silma vahele jäänud (kui just technorati poleks appi tulnud).

Vabalog arvustab Lnri/Wolli/Parasiili “neokommunistlikke” arvamusi. Mis on igati tervitatav, seda enam et Blackspot on oma v2 ketsidega ikka päris ära pööranud — tegelikult pole ju point enamuse ostjate jaoks selles, et ketsi kand oleks “taimsest nahast”, vaid me tahaks osta poest (mitte ükshaaval postiga tellida, mis on tõenäoliselt üsna keskkondasaastav) ketse, mütse jne mis on mugavad ja vastupidavad… ehk tehtud mitte lähtuvalt brändihaibi vajadusest vaid mis annavad mulle kui kasutajale “reaalset väärtust”. Näiteks mina olen viimased n+1 aastat kandnud ainult ECCO kingi, sest need on minu meelest mugavad ja vastupidavad. Paraku tundub jalas olev mudel olema lausa nii vastupidav, et nad on selle igaks juhuks tootmisest maha võtnud (ostaksin lihtsalt teise paari juurde, et oleks alati kuiv/puhas king esikust võtta). Ma tunnen, et selle kinga on teinud inimesed misiganes riigist, kes oma tööd oskavad ja see on mulle VÄGA TÄHTIS. Mul on hea meel, et nimelt nemad minu raha endale saavad — ning mulle meeldiks, kui sellest suurem osa neile läheks. Mis tähendab, et ma peaks ennast kuidagi hulgikliendiks möllima, sest siis ma saaksin osta sama raha eest 2 paari kingi (hint-hint: kas kellelgi on ehk sealfirmas tutvusi?).

Ja mulle tundub, et see ongi see “Euroopas on midagi […]” — Ameerikas on elu mõte äri tegemine, brändi loomine, M&A… Euroopas aga pigem teatav … ütleme et perfektsionism.

Omalt poolt lisaksin diskussiooni aga veel ühe lingi mille leidsin www.customerevangelists.com vahendusel (mille omakorda leidsin www.micropersuasion.com vahendusel): Brewtopia. Äärmiselt lahe kontseptsioon, ja mulle tundub et neil läheb Blackspotist paremini…

Muideks, ühtki neist mõtetest ei ole näha näiteks viimatise Turunduskonverentsi kavas. Huvitav, mis aastal nemad ärkavad? Miski aeg tagasi ühe teise marketingiürituse korraldajatele ei öelnud isegi mõiste customer evangelism midagi… Mis on probleemiks, sest samad vanad ju teevad asju nagu Mägra õlu ja N*, olles midagi nagu maailmast näinud aga päris täpselt aru saamata, miks midagi toimub. (sama värk mudieks Eesti veebimaastikul, kus miskil hetkel tekkis megahulk firmasid kes kõik oma sisuhaldusmootori lõid saamata aru, et küss pole mootoris vaid sisus).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.