tagakogu

Teadupoolest tuli BBC natu aega tagasi välja backstage.bbc.co.uk beetaga — see on võimalus masinligipääsuks BBC veebi sisule ning litsents, mis lubab sellega ette võtta mida iganes (mittekommertsi ja mitteillegaalset või BBCd halba valgusesse mitteseadvat) süda ihaldab. Prototüüp-lahendusi leiab siit. Mitmed neist lähevad väga kenasti kokku minu hea.id.ee mõttega. näiteks:

  • Justin Flavin’i Tagsoup korjab RSS-söödetest välja märksõnad (kasutades Y!Q masinliidese abi)
  • Lee Bryant’i BBC Shared Tags lubab lisada BBC uudistele tag’e (lehele tekitatakse vastav lisa-kast, kasutaja peab enne sisse logima, vt box paremas tulbas)
  • Simon Cozens’i Who’s in the News? ei vaja vist selgitusi
  • Stef’i Wikiproxy lisab uudistes esinevatele nimedele ja lühenditele lingid Wikipediasse (jällegi asi mida võiks Riigikogu puhul rakendada, mõistagi automaat-linkides mitte Wikipediasse vaid pigem viidatud seadustele)
  • Murray BBC News del.icio.us Tags on kah hea, pane tähele lehe ülaservas olevat mustal-taustal-valget teksti “tag this page”

Siia juurda ka lihtsalt üks uudis BBC’lt: Locals expel Uzbek town leaders. Seda võiks nimetada adhokraatiaks: kodanikud läksid oma meeri juurde, nõudsid piiripunkti avamist, kui meer seda ei teinud andsid talle kere peale, panid linnavalitsuse põlema, taastasid silla ja arutavad nüüd kuidas oma asju korraldada ilma autoritaarse rezhiimi sekkumiseta (on muidugi karta, et autoritaarne süsteem sellist initsiatiivi pikalt ei salli).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Kiika veebi!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.