kiri rahva-asemikule

Vaadates söögi kõrvale veelkord neid väljavõtteid stenost ei saanud kohe kuidagi teisiti kui pidin saatma parima skoori saavutanutele kirja — sest vaevalt et nad ajaveebi loevad…

lugupeetud Mart ja Tiit,

Lugesin just eilset Riigikogu stenogrammi ja mul on sügavalt häbi, et inimesed kes on (on olnud) majandus-, riigikaitse- ja KAPO komisjonis ajavad niivõrd kontrollimatut ja rumalat juttu nagu teie küsimused eile olid. Ma saan aru, et see on toimetamata steno, aga teie vead on põhimõttelised ja sügavad — erinevalt paljudest teistest kiiksuga küsijatest kes lihtsalt poliitretoorikaga piirdusid.

Kui teil on kunagi selle või mõne teise tehnoloogiat / tehnopoliitikat puudutava teemaga seoses küsimusi, olen meeleldi nõus pühendama oma aega nende teile “puust & punaseks” seletamisele.

-peeter
gsm 56 565 565

Olemata liigselt tulihingeline eHääletuse pooldaja (mind huvitab oluliselt rohkem selline asi nagu deliberative democracy ehk kaalutlev demokraatia) ärkas minus õpetamissoov ja tööpõld tundub lai. Näiteks võiks neile:

  • lahti seletada eHääletuse süsteemi (vt vana Postimees, sh pilt)
  • selgitada mis on vahet PIN-koodil ja ID-kaardil
  • vastata viisakalt riigikogus segaseks jäänud küsimustele
  • jne

Paraku pean ma nüüd päris-tööle naasma, kes tahab võib aga eelnimetatud teemadele ise käe külge panna — olgu siis oma ajaveebis või kirja teel (või oma rahvasaadikul füüsiliselt nööbist kinni võttes). Näiteks tiit.tammsaar-ätt-riigikogu.ee, mart.opmann-ätt-riigikogu.ee, erl-ätt-erl.ee, ja nende fraktsiooni meil oli vist rahvaliitfr-ätt-riigikogu.ee (Riigikogu veebis miskit üldaadressi paraku pole). Kes tahab lingitud saada võib vihje oma õpetustele jne pista [email protected]. Sest rumalusega saab võidelda ainult õpetades.

ps. Jarno Laur sai kah kirja, aga hoopis teistsuguse :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.