valitsuskriis Postimehes?

No teate, kui mina oleksin Postimehe peatoimetaja, siis ma (a) vallandaksin päevapeal selle, kes selle jamaga maha sai (b) vallanduksin koheselt ka ise (c) kirjutaksin homses lehes suure vabanduse mis seletaks, kuidas vahel juhtub, et nädala alguses on ilge pohmell ning saab tehtud igasugu asju, mis normaalsed ei tundu. [jah, ma tean, et nad said sellega maha teisipäeval, mis on eriti masendav märk]

Vaadake, suur hulk toredaid inimesi on näinud vaeva ja mõtelnud selle üle, kuidas igat masti sotsiaalset softi toimima panna. Esimese hooga meenub www.shirky.com, Joel Spolsky seletus selle kohta miks ja kuidas tema foorum toimib, või siis Philip Greesnpun’i Philip and Alex’s Guide to Web Publishing. Kommentaaride juurde suure lingi ‘sobimatu kommentaar’ (vt lingitud pilti, veidi hiljem parandatud ‘teata sobimatust kommentaarist’ ja nüüd siis ka pisemaks ja halliks tehtud) tekitamine ainult sünnitab viha ja vihkamist… (ja me võiksime pikalt arutada, kas on võimalik leida vähemalt üks Joeli reegel, mille vastu Postimehe veeb ei eksi).

Aga nähkem ka igas halvas head: neljap-reede toimub ega.ee korraldusel eDemokraatia seminar, kus ma juhtumisi räägin sotisaalsetest tehnoloogiatest. Linnar alustab aga statistikaga sellest, kuidas ajalehtedes kommentaaripool ületab mahult artikleid. Miskipärast tundub, et meie lähenemine kommenteerimisele läheb oluliselt lahku… KAHJUKS vihjas Ivar Tallo (ega.ee) täna, et meie tublid online-keskkonnad pole ürituse vastu vähematki huvi tundnud.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.