paltsinduse jätkuks

Nii, nagu näha on tln.ee ideede esimesed realisatsioonid väljas, lisaks jmo ajaveebile on ka palts.ee esilehekülg ajaveebistunud JA VARUSTATUD RSSiga, lisaks tekitatud tln.ee muudatusideede arutluskeskkond (nagu jmo viitab, sest mina koosolekule ei jõud tänu põhitöökohasele vene-komandeeringule). Ütleme nii, et liigutused on pehmelt väljendudes mõnevõrra kiiremad kui ma oletasin, millega seoses muidugi müts maha muudatuste elluviijate ja selleks vajalike korralduste andjate ees, sõltumata nende erakondlikust või erialasest lahterdusest :-)

Kuna aga mulle hakkas juba uudistevoost silma sõbralik nöga “kas jmo’l on nüüd kaks blogi”… (ning parasjagu on ka aktuaalne Eesti ajakirjanik eksib looga -> Eneseõigustus/süüdistus teema) siis oleks vist kohane lühidalt ent midagi salgamata kommenteerida paari eelmisel nädalal toimunud tln.ee visiooni-koosolekule järgnenud arengut, mida nähtavasti mina saan teha usutavamalt kui Palts või koolivend (et oleks täielik disclosure lisame, et ka minu paralleelklassivenna ja vist kunagi isegi klassivenna vend) Jaano Martin.

Nimelt helistas mulle ühel hetkel Palts ja meie jutt kandus teemale “kui hea, et nüüd saab tehnokratt.net’is tallinn.ee asja kommida”. Mispeale ma seletasin, et see on küll meeltülendav, aga pole üheski muus mõttes adekvaatne lahendus sest mina olen niigi nii avatud kui ma vähegi aega leian… mida aga ei saa öelda paljude teiste kohta. Ning et sellest ülesaamiseks võiks mõelda umbes nii:

  1. Tõmmata diskussioon minu juurest linna (või vähemalt linnapea) juurde
  2. Milleks oleks vaja, et linnapea ja soovitavalt ka linna-ametnikud kommunikeeruksid vabalt, nt oma ajaveebide vahendusel
  3. Mis on reaalselt võttes suht ebatõenäoline, aga asja kallutaks vahest reaalsuse poole kui Palts eeskuju näitaks
  4. Ja asi on isegi siis ebatõenäoline, sest pole teada latt mille ületamisel (või mille alt läbi lipsamisel) on tulemuseks kiireloomuline kingasaamine… seega me peaksime panema paika miski lihtsa reeglistiku mis tagaks, et linnaametnik võib vabalt avaldada arvamust kõigis küsimustes kaasa arvatud linnapea lipsuvärv, aga igaüks peab teadma, et blogisid loetakse… mistõttu on näiteks riigihankele saabunud avamata ümbrike sisu täiesti salajane (see reegel muideks kehtib niigi, aga kohati tundub, et kõik ei ole kuulnud).

Nüüd… kui kellelgi on paremaid soovitusi (nt suur hunnik liiva kuhu probleemide eest pea pista), siis tuntagu ennast palun mugavalt ja soovitatagu alternatiive siin, jmo blogis või palts.ee. Aga punkt 3 eesmärgiga punkt 1 on tänaseks täidetud, nüüd oleks vaja realiseerida punkt 4 eesmärgiga punkt 2 eesmärgiga punkt 1, sest tegelikult pole ju oluline miski muu kui punkt 1 :-) [ ning mina tahaksin ennast hästi kiiresti kogu poliitilis-bürokraatlikust sudimisest lahti siduda ning jätkata Staraja Melnitsa nimelise õllega, mida pakub hotelli lobby-baar hinnaga ca 20 EEKu… mis on oluliselt edulisem, kui kodulinna lobby-baarides ]

Enivei, ma lubasin Paltsule ja jmo’le, et järgmine diskussioon mille ma proovin tekitada keerleb nimelt selle 4->2->1 ümber, ehk tööalase blogimise reeglid. Pikemalt tuututamata käin välja esimese Hobson & Holtz Report’ist kõrvu jäänud lingi:

Eriti meeldib mulle lõpp: “If you do not abide by the above guidelines, we reserve the right to stop linking to your blog.Now that’s the spirit we need – ole normaalne, sest muidu me ei lingi sinu peale :-)

Ps: Michael Hyatt viitab oma soovitustes koroporatiivagregaatorile st veebilehele, mis koondab kõigi töötajate värkseid postitusi. See peaks olema punkt 5 ülalolevas tln.ee todo-listis :-)

Pps: Olgu öeldud, et ma ei pea ajaveebindust kõigi maailma probleemide lahenduseks. Aga olles suhelnud veidi ametnikega on mulle jäänud mulje, et peamiseks probleemiks on kommunikatsioonisuutmatus, st igale küsimusele “kuidas saaks…” järgneb vastus “miks ei saa…”. Ja siin ei aita muu, kui avatud kommunikatsiooni pealesurumine. Kui sa ei julge avalikult ja kommenteerimisvõimalusega seletada miks ei saa, siis tegelikult ju saab kuidagi?

Ppps: palts.ee on minumeelest puudu permalink, st postituse juures link mis lubab mul nüüd ja tulevikus linkida nimelt sellele postitusele. Saab tuletada kommentaari-lingist mõistagi… aga on üldiselt hea tava lisada ka permalink.

Pppps: Vastuseks ülaltoodud Sepa oletusele käib vist Jaano vastus, et meie lugupeetud herr Linnapea on üle igasugustest tehnoloogilistest barjääridest ning tegelt on savi, kas ta originaalis blogib otse brauserisse, kollastele paberilipikutele või verbaalselt :-) Mille peale on muidugi minult soovitus varustada autojuht korraliku MP3-recorderiga ja minna podcastingu libedale teele, sest bürokraate kes selle veebi stenoksid Tallinnas kindlasti jagub.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.