l33t or l4me?

Ja “sellel teisel teemal” — kuulge, küsimus pole üldse selles kas mingi ports ajakirjanikke ja/või munitsipaalpolitseinikke sai asjale pihta või mitte ja(/või) kas nad seda tunnistavad või(/ei) mitte. Hansapank tahtis olla l33t, aga välja kukkus jälle l4me. Lugedes kommentaare kipub meelde jääma loosung “kolin oma konto kuhugi ümber kus ülekande eest vähem pappi küsitakse”, mida mina näiteks ei loeks väga positiivseks marketingisõnumiks.

See noorte värk ei ole minuteada (st niipalju kui ma lubjakana asjale pihta saan) üldse mitte seina peale logode joonistamises, vaid selles, kuidas koguda street cred’i. Kui sa teed midagi lahedat siis su credibility (või karma) kasvab. Kui sa tegemist fake’id, siis kukub cred topelt. Sest sa oled mõttetu wannabe või towel’ita strag vms. Välja arvatud muidugi juhul kui sa sigahästi fake’id, aga kui fake kohe välja tuleb siis ei ole ju sigahea. Või saan ma milleski totaalselt valesti aru ja fake is the new black?

Hei, SEB — kas te palun teeksite järgmiseks nädalas mulle makse/krediitkaardi kujundusega … no näiteks “fake is the new black“… või “street cred” (mmm…. mmmitmetähenduslikud, onju, lingid kujundusettepanekutele paluks kommentaari või mulle eposti)? Või siis Sepp tegi natu aega tagasi ühe laheda priimuse foto mida ma kannaksin taskus lihtsalt eesmärgiga demoda kõigile kes muudkui seletavad, et trükikoda on alati süüdi kui pilt ilus välja ei kukkunud :-) Või… “food coupon: good for one molotov coctail“. Või siis laiemalt: miks ma ei võiks käia välja OMA kujundatud taustapilti oma krediitkaardi jaoks, see on ju tehniliselt võimalik, eks? Ma raudselt demoks seda kõigile sõpradele… Aga parim oleks ikka superametlik kaart millel domineerib sõna “fake“, rabaks poodnikke ja baaridaame. Täiendet: ma paneks arvestatava panuse ka kaardikujunduse “propelleriga granaat” edule ;-)

Agiilsus on võti, nagu kindlasti kinnitab SEB’lane Paul Leis (kellega on muideks lindis/edimisel laupäevane Tehnokratt).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

2 Kommentaarid

  1. Martin Vahi
    Lisatud 30. apr. 2005 kell 19:00 | Püsiviide

    Võibolla ma eksin, aga kahtlen, et Venemaal on krüpto kasutamine
    keelatud. Mulle on mälusoppi jäänud kellegi vastav ironiseeriv
    kommentaar: “KGB peab kõike saama lugeda”.

    Venemaa reisikirjelduse taskuhäälingu kommentaariks ütlen(kirjutan), et
    võibolla rongi WiFi krüptimatus ongi seletatav krüpto keelatusega.

    Teine kommentaar on, et foorumi postituste lõppu kirjutatakse
    rida: “nii arvap X”. Juhul kui “arvab” asemele ei ole meelega “arvap” kirjutatud, siis on tegu kirjaveaga.

    Head soovides,
    MV

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 1. mai 2005 kell 11:23 | Püsiviide

    krt seda keelatust teab. Igastahes Moskvas ringi sõites (mitte-metrooga) ja Netstumbleriga ümbrust logides jäi silma, et miski… 75% vahest on kinnised. Kes tahab siis paar logi 2003.a ja nüüd 2005: moskva1-2003-05-16.ns1, moskva2-2003-11-17.ns1 ja moskva3-2005-04-26.ns1. Kõik lihtsalt suht suvade linnas sõitude peal tehtud, aga annavad vahest miski pildi…

    Ja “arvap” on taotluslik :-)