wow: kinnisvarahaldurid, e-värk ja vaba tarkvara

Sattusin eile esinema Ehituskeskuse seminaril Kinnisvarahalduse e-teenused. Olemaks aus — ega ma sellelt midagi suuremat ei oodanud, sest korraldajaid ma ei tundnud ja kinnisvarahaldureid kah mitte. Aga kuna nad plaanisid anda sõna erinevate haldussoftide tegijatele-kasutajatele-müüjatele siis lubasin, et ma võin ju tulla ja kuulata ja kommenteerida keskmisest veidi laiemate kogemustega arvutiakasutaja poole pealt…

Üritus oli igastahes supervinge, sest enamus IT-asjast rääkijatest ei olnud otseselt IT-inimesed… Aga nad rääkisid softiarenduse probleemidest, seletasid lahti oma kogemuste peal mida nad on tahtnud ja kuidas nad on selleni jõudnud… Ja propageerisid kõige selle käigus vaba tarkvara (“Kas korteriühistu ei võiks oma rahaga midagi mõistlikumat teha kui esimehele Win ja Office litsentse osta?” küsis Meelis Pääro, Mehis Pääro seletas pikalt kuidas aretada vabal tarkvaral põhinevat e-kinnisvarahaldust — kahjuks küll seda töös demomata — ja lõpuks loositi tagasiside täitnute vahel välja CD Linuxi distributsiooniga). Nähtus omaette on Sulev Jaanus, tema juhtimis- ja kliendisuhtluspõhimõtted (mida mina võtaksin kokku kui “kirjuta kõik üles ja jaga kõigile palju informatsiooni”) lähevad väga hästi kokku mu enda omadega. Sulevit tahaks kindlasti näha rääkimas IT-inimestele ja katsetamas uut tehnoloogiat (wikid, rss jne) sest mulle tundub, et sealt võiks tulla mõni vägavinge use case.

Aga mis ürituse eriti lahedaks tegi: esinejad ei saabunud 15min enne ettekannet, et kohe pärast 3me küsimust lahkuda. Kogu seltskond oli hommikust lõunani kohal ja kui vaja hõikas saalist vahele. Ehk et kõike seda oli ülimalt lahe jälgida. Tänud korraldajatele Ehituskeskusest!

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.