mida ma kuulan

Sellest saadik kui ma endale iPod’i hankisin (ehk paar nädalat) olen hakanud järjest enam kuulama www.itconversations.com podcast‘e. Veidi muud kah muidugi, aga nii 80% ajast mis võimaldab klappe peas hoida kulub sinna, sest materjal on äärmiselt lahe. Võiks vist soovitada järgmist:

  • SDForum Agile Summit: Scott Ambler “Are You Agile or Are You Fragile?”. Scott räägib “agile modeling” nimelisest softiarendusmeetodist mille eesmärgiks on (lisaks efektiivsele kooditootmisele) võimaldada viimase hetke muudatusi. Osa juttu on tiba tehniline, aga esimene pool äärmiselt üldhariv kõigile arenduse-ostjatele (kuidas eelarvestada tööd, kui kogu aeg tehakse muudatusi?).
  • Accelerating Change 2004: “Distance Infrastructure”. Tegelikult kolm ettekannet + küssad, esimene räägib videokonverentsindusest (suht OK kuulata), viimane wirelessist (kah OK), aga keskmine ehk Jeremy Bailenson’i Collaborative Virtual Environments and Transformed Social Interaction pani mu juuksuri arvama, et “seda tahaks ise proovida” (ma lihtsalt teel juuksurisse kuulasin ja pidin siis seletama, et mis musa mul tuleb :-). Nimelt käib jutt virutaal-töökeskkonnast, kus igat osalejat jälgib ports kaameraid jne ning selle alusel luuakse tema avatar ülejäänud osalejate masinates… Aga point pole mitte süsteemis või selle võimalikkuses, vaid kasutajate käitumise uurimises (nt kui panna sinu vastu istuma avatar, kelle liigutused on tegelikult sinu enda omad 4 sekundilise viivitusega, tekib sul alateadlikult tema suhtes usaldus). Kuula kindlasti.
  • Moira Gunn’i Tech Nation’ist soovitaksin Frans Johansson’i (huvitav jutt interdistsiplinaarsusest, suure hulga põnevate näidetega, mh kuidas sündis Virgin-impeerium, kuidas preemiad ei pane leiutama jne), mitte nii cool aga algus väärib kuulamist on Eckart Wintzen (soovitab maksustata ressursid, mitte töö). Teised on ka lahedad, aga soovitaks alustada neist.
  • The Gillmor Gang keerles eelmisel nädalal raadiotegemise ümber, osalt lihtsalt raadiost ja osalt seostestpodcasting’uga. Varasematest soovitaksin kuulata aasta viimast kus jutuks digitaalne identiteet (mitte ainult Passport). 07.01 ollakse CESil aga räägitakse peamiselt podcasting’ust (soovitan vahele jätta), 14.01 ja 21.01 on jutuks otsingud ja RSSindus (mõlemad päris OK).

Ja väljastpoolt ITconversation’it on mu lemmikuks WFMU Speakeasy with Dorian. Viimane saade on poliitikast koos Ken Smith’iga. Dorian’i blog, Ken’i blog. Väga lõbus. Ja hariv.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.