valimistest meil

Muideks, Postimehe europarlamendivalimistelehel on 4 arvamust europarlamendi mõjuvõimu teemal. Mart Laar (Isamaaliit) ja Enn Eesmaa (Keskerakond) kirjutavad kui tore ja mõjus organisatsioon see on, Marianne Mikko (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja Igor “kui ei meeldi saatke europarlamenti” Gräzin (Reformierakond) seevastu arvavad, et kuigi olukord on paranenud on meil veel pikk tee rahva võimuni euroametnike üle.

Marianne:

Euroopa Parlament on ainus institutsioon, kus kodanik saab Euroopa asjade käiku mõjutada. Vaid europarlamenti saab eurooplane otse valida endale meelepärase esindaja. Kõikidel muudel juhtudel tuleb rahval vaid jälgida, keda tema riigi poliitiline eliit saadab Euroopa Liidu juhtorganitesse.

Või võtta teadmiseks, et järjekordne tubli riigiametnik on edukalt läbinud konkursi ühele või teisele eurokohale Brüsselis või Luksemburgis.

Igor:

Meile oleks tähtis, kui europarlament saaks kasutada oma vetot tervete direktiivide ja määruste köidete vastu – selle vastu, et neid tuleb aina juurde.

Me ei tohiks lubada teha uusi ja meil tuleks hakata hävitama neid vanu, milleta vaba majandus toimib ja milleta saab inimlik õiglus toimida. Europarlament peaks ka komisjoni oma kontrolli alla võtma, nii et ei oleks alatasa neid küsimisi, kes eurovolinikest ja mille eest peaks jälle vangi minema.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.