Henrik Roonemaa (“EPL ajakirjani…

Henrik Roonemaa (“EPL ajakirjanik” tuleks vist rõhutada, et tööandja ei pahandaks — nagu Pealtnägijas on Mihkel Kärmas eraldi esiletoodult “Eesti Ekspressi ajakirjanik”) alustas eila kolhoosis oma foto-blogi: henrik.kolhoos.ee. Näiteks leiab sealt sellise pildi minust hetkel, kui me koos Uniprindis Henriku Thinkpad X30’le totaalset ajuloputust teeme (jah, meil on muideks väga täpselt samasugused läpakad, ja seeria-numbrid umbes +/- 2; ja X30 on totaalne tase; mis sest, et Henrik talle juba süsteemi reinstalli pidi tegema):

Hiline =?UTF-8?B?w7VodHUu

Aga hoopis huvitavad on seal paremas servas olevad lingid, mis viitavad tekkivale Eesti ajaveebindusele. Viimati, kui ma üritasin Eesti bloge leida, oli tulemuseks miski nii nutune number, et ma ei viitsind sellest isegi juttu teha. Aga nüüd: vaata teller plõksib blogroll’i või pikema nimekirja tarbeks a boy, a girl and a blog teised-lehekülge.

Tuleb küll tunnistada, et ma ei leia sellest seltskonnast veel eriti RSSi austajaid. Kus on kõik need oranzhid nupuread:

Hint-hint: hangi Feedreader, siis saad aru miks RSS vajalik on. Või hüppa läbi Daypop’ist. Või Syndic8’ist. Seejuures mõnel neist isegi on RSS olemas, näiteks 42 oma on selline. 42 kasutab nimelt levinud tasuta Blogger’i (või ise nikerdamise) asemel Movable Type’i.

Mis muideks eriti huvitav: blogspot.com all olevatel saitidel on teadupoolest küljes kohustuslik reklaamibanner, mis pärast Pyra Labsi ostmist Google’i poolt sisaldab sihitud tekstireklaami. Ja kujuta ette, nad suudavad seda isegi Eestile kohandada:

blogspot_ad:

Ei saa jätta mainimata nende konkreetsete reklaamide kummalist kokkusobivust. Ahjah, ja selle snapshoti võtsin ma muideks meediakriitiku ajaveebist.

Vanematest ajaveebnikest: sattusin vaatama larko.kolhoos.ee referere… ja ilmneb, et Larko on eriti kõrgel positsioonil selliste otsingute puhul:

Õnnitlused!

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Larko
    Lisatud 20. märts 2003 kell 13:16 | Püsiviide

    Tänan õnnitlemast, ehkki mul endal on sealjuures vähe teenet. Kirjutasin, mida kirjutasin, las teised indekseerivad.