Väärib kogu sõj…

Väärib kogu sõjamelus eraldi esiletoomist ja kiitmist: postimees.ee lisab enamusele lugudest lingi originaal-uudisele. Braavo! Tänu sellele saan ma Postimehest lühiülevaate eesti keeles ja viitsimise/huvi korral võin algallikat edasi tudeerida. Näiteks:

President George W. Bushi sõnul alustasid USA väed Bagdadi ründamist Iraagi liidrite ja relvajõudude kahjutuks tegemiseks, vahendab Postimees Online CNN uudist.

Ahjah, nagu näha, saab Postimees tänu sellele panna operatiivselt veebilehele välja uudise tuuma koos lingiga ning alles seejärel tõlkima asuda. Õnnestub vältida ilma saba ja sarvedeta sonimist tüüpi:

Euronews: väed on kilomeetri kaugusel Baghdadist (5)

Telekanali Euronews teatel on USA väed kilomeetri kaugusel Baghdadist.

Jajah, see on kogu EPL uudis. Isegi kommentaarid on informatiivsemad.

Paul Boutin on teinud kõik endast sõltuva, et kontrollida ühe Baghdad’i-bloggeri tausta ja arvab, et võib lugeda küll kartamata, et tegu propaganda-mootoriga oleks.

Ja ma üritan rohkem sõja-teemaga mitte tegeleda. Et boikoteeriks üldist sõja arvelt kasu lõikamist (“osta eriväljaanne lähimast bentsujaamast”). See on mõistagi umbes sama produktiivne ettevõtmine kui hambapasta-reklaami ajaks teleka välja lülitamine… Aga mis siis. Kõik need rahudemmid ja inimkilplased pole kah mingit tulemust andnud. Ja üleüldse võiks rohkem tegeleda selle küsimusega, et kas Türgi anastab nüüd Põhja-Iraagi ja kui, siis mis selle vastu ette peaks võtma.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.