Veidi õigustest ja musa/filmitööstusest…

Veidi õigustest ja musa/filmitööstusest: New York Times kirjutab möödunud aasta müügihittidest (#1 rap, #2 country, #3 rock) ja arvab, et tarbija on hakanud aru saama musatööstuse marketingiplaanidest ning teeb oma otsuseid ise. FurdLog viitab siia juurde PBS’i Frontline Report’i pealkirjaga The Merchants of Cool mis räägib popkultuuri müügist tiineritele ja varasema NYTimes’i loo CD-läbimüügi kahanemisest (kahjuks ei leia siia juurde lugu mis väidab, et läbimüügi kahanemine on tõenäoliselt tingitud väiksemast välja antud plaatide hulgast).

Slashdot viitab Washingot Post’i loole, mis spekuleerib senati Commerce Committee esimehe vahetuse teemal Ernest ‘Fritz’ Hollings -> John McCain. Teadupoolest peetakse Hollings’it Disney&Co poolt ära ostetud senaatoriks, kes toetab asju nagu trusted computing, broadcast flag jne (tõsi, artiklis keskendutakse pigem tema kummalisele käitumisele broadband’i reguleerimise/dereguleerimise vallas). Igastahes väga huvitav lugemine.

LATimes kirjutab aga sellest, et vaatamata video-piraatlusele on kinokülastused sellel aastal rekordtasemel. Jack Valenti (MPAA) on hämmastunud.

Scientific American arutab kasutajate õiguste teemal: Fair Use and Abuse.

Ja Wired British Pathe ajalooliste uudisnuppude arhiivist veebis, mis ilma igasuguse digitaalse kopeerimiskaitseta (peale British Pathe logo pildi nurgas) suudab raha sisse tuua: A Peek at History, Piracy-Free.

Muideks, kohtuotsus võib panna musatööstuse maksma aastatel 95-2000 USAs CDsid ostnud kodanikele tagasi 5-20$.

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.