Aasta lõpuga seoses on silma jäänud…

Aasta lõpuga seoses on silma jäänud mitmeid lugusid, mis kajastavad ajaveebide tõusu päris-meedia tähelepanu objektiks, näiteks Glenn Reynolds’i Year of the Blog. Või siis Wired: Blogs Make the Headlines.

Mõistagi tasub ajaveebindust võtta alati “terakese soolaga” (näiteks viimasel ajal liikvel olnud lood lennujaama-turvakontrollis ahistatud rasedast või sellest, et USAs piisab arreteerimiseks asepresidendi visiidi ajal vales suunas pildistamisest). Mitch Wagner on üritanud veidi lugude tausta uurida. Miskipärast usun, et kõmulisi uudiseid vahendanud ajaveebnikud jõuavad järgmise aasta jooksul põhjaliku taustauuringuni, sest lõppude lõpuks on uudise faktidel põhinev maatasa-tegemine hoopis huvitavam ajaviide lihtsalt uudise ümberjutustamisest.

Veel ajaveebinduse teemal: Metafilter’is on nupp Iraani ajaveebnikest.

Veidi teisel teemal: Howard “Smart Mobs” Rheingold on saanud vihje, et ostustavaks jõuks viimastes Korea presidendivalimistes olla olnud viimase-hetke-netikampaania: Smartmobs Sway Korean Elections?

Ja kui juba smartmob’iks läks, siis üks mõne-nädala-tagune viide BoingBoingilt: kuidas üks kodanik jälitas eBay-petturit teiste Maci-fännide kaasabil.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.