Täna KUKUs: üllatus ja DVD-regioonindus

Tänase saate esimeses pooles tegeleme me ühe üllatusega.

Saate teises pooles on aga külaliseks Ilmar Härg (EAKO), tema kutsumise ajendiks aga üks uudisnupuna www.dvd.ee lehele sattunud Ivari arvamusavaldus Ahistajad!!??, mis omakorda seotud pikema diskussiooniga dvd.ee foorumis pealkirja Ettevaatust! all. Ehk et miks muutud sa nigu naksti kriminaalkurjategijaks kui oma netist ostetud regioon 1 plaate komisjonipoes / netilehel / KBs jne maha proovid müüa. Loe ja imesta. Või ahasta.

Kõige selle juures tundub mulle, et autoriõiguste kaitsjad koguvad enda pea kohale viimasel ajal üsna suurtes kogustes paha PRi ja ükskord hakkab see lasu neile kaela sadama. Kui mõni aeg tagasi olid utsitajad tüüpi Electronic Frontier Foundation jt sõnavabaduse eest seisjad ning isemõtlejad, siis viimasel ajal tundub ka mainstream üsna ühesel seisukohal olevat, loe näiteks news.com’ist eilset lugu New ‘entertainment’ PCs restrict copying mis räägib HP uutest kodumasinatest ja üsna üheselt Microsofti pingutused Hollywoodiga ühteheitmisel kuu taha saadab. Või siis teine värkse lugu, Labels loosening up on CD copy locks mis räägib sellest, et plaadifirmad ei riski vähemalt USAs rangeid CD-kopeerimiskaitseid kasutada…

Kõige selle juurde soovitan soojalt lugeda Cory Doctorow’i lühilugu 0wnz0red. Ehk Trusted Computing toodud inimaju tasandile…

Javeel, kirjutab meile Siim Jänes:

Kui Sul äkiste kolmapäeval uudiseid napib, siis võiks ju korra maha hõigata, et Otepääl seuke WiFi leviala ometigi nüüd olemas on ;-)
Raekohvik Lipuväljak 13, Otepää. Vallavalitsuse hoone ühes tiivas. Seadmed Otepää Valla poolt. Ühenduse tasub AS Nordest. Selgitustöö ja teostus MTÜ Wiirus. (512 kbits)

Napib või ei, igastahes oleme me Siimu ettevõtmistel pikemat aega silma peal hoidnud ja tema esimene suurem töövõit väärib kindlasti kerget kaagutamist :-)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.