Täna KUKUs: koolitus ja vabadus

Erinevalt eelnevalt väljakuulutatust võtame me sedapuhku Vaata Maailma koolitusprojekti teema ette hoopis kell 1033 ja 1233 tegeleme uudistega. Muuhulgas tahaks natuke rääkida sellisest asjast nagu seda on EFFi kampaania CBDTPA vastu (MP3 kujul leiab propagandalaulu siit). Ja kui vaata www.eik.ee lehele siis näikse meil olevat riiklik kava vaba tarkvara eelistamiseks… ja samas on sõlmitud soodusleping MSiga.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

 1. Kalle Kadanik
  Lisatud 5. juuni 2002 kell 15:45 | Püsiviide

  Siin on siis “nupp” mega-taalaga sõlmitud soodushanke r(ekl)aamlepingust – http://www.eik.ee/atp/index.html?id=394

  kõva sõna on eriti viimane lause, loodan, et tsiteerimisega ei riku kellegi autoriõigusi…

  —cite
  Kokkuleppes kinnitab Microsoft ka oma valmidust jätkata tarkvara kohandamist eestikeelse tarbija vajadustele.
  —/cite

  kena, et sellele jänkide kommertsstruktuurile on mingil määral õpetatud kohalike tavasid, kuid siin tsiteeritud lause on nüüd küll täielik paroodia gigandi enda üle…
  braavo!!!!
  olen suuremas osas viimase paari kuu jooksul loobunud osa tarkvara kasutamisest, mille analoogi on võimalik kasutada eesti keelsena. kõige rohkem võimalusi selleks pakub megataala all töötavad vebibrauserid. Skeptikuna, selle halvas mõttes “kolhoosi” väiteid lokaliseerimisest, eriti tõsiselt ei võta. Näidaku mulle esmalt vabalt downloaditavat eestikeelset IE-d!!!

  viimase paari nädala jooksul olen masinat järjest vähem käima pannud windozza all ja oh üllatust, nädala jagu tagasi, kui tshekkasin http://ftp.aso.ee serverist pakette, leidsin eesti keele toe KOffice’ile ja KDE 2.x -le, fantastiline!!!! ja keegi ei ole kinnitanud “valmidust jätkata tarkavara kohandamist eestikeelse tarbija vajadustele” (irw…), see lihtsalt on tehtud!!!

  Piinlik lugu kohe selle mega-taalaga, julgen oletada, et sellise tasemeni jõudmine võtab sel “kolhoosil” aega vähemalt kolm aastat!
  Parandage mind, oma tegudega, kui eksin.