Viimane telekratt sellel hooajal

#

Niisiis, täna ehk 26.05.2002 läheb eetrisse selle hooaja viimane tele-Tehnokratt. Mis sügisel saab, seda näitab … suvi.

Aga alustame sedapuhku veelkord traadita võrguga, sest kui isegi mainstream-meedia sellest igapäevaselt kirjutab ei saa meie ju ometi oma lemmikut unarusse jätta. Kaks asja:

  • Mul kulus 2 tööpäeva, et oma lemmik-õllekasse Süda tänaval traadita internet tekitada. Tõsi, veenmine oli varem tehtud ja ET teadis minu soovist see asi enne hooaja lõppu valmis saada :-) Uuri edasi www.wifi.ee
  • Ammune unistus: kuidas tekitada oma auto ümber traadita võrk suvalises kohas, näiteks juhul kui satud tegelema mõne ürituse (vt www.kinobuss.ee) korraldamisega. Lihtne lahendus: SMC WiFi gateway, GPRS-telefon ja autosse sobiv 12V toiteplokk. Saates kasutan Ericsson’i R520m telefoni, aga tegelikult oleks vist Nokia parem (Ericsson ei taha eriti toru hargile panna, ehk et ühenduse saab püsti matsust aga mahapanemisega on probleeme).

Amatöörvideo- & filmindus — ega siin olegi muud öelda, kui et www.kinobuss.ee (toimub suvel), kino.kolhoos.ee (300 giga kettaruumi sinu tehtud filmide jaoks) ja digivideo.kolhoos.ee (seal oleme siiani sellel teemal vestelnud).

Ahjah, saate lõpus näitan võrgus toimuvat kasutades EhterPEG’i.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.