Täna telekas: GPS ja kevadised rajad

PetsJaLuupIcon: Sedapuhku on meie peateemaks GPSinduse toimimise lahtiseletamine — kui sulle meie lihtne “kollane & plastmassist” lähenemine ei sobi (või lihtsalt suuremat huvi tekitas) siis vaata HowStuffWorks alt: How GPS Receivers Work. Eesti keeles uuri lisa www.gps.ee, www.geopeitus.ee, www.regio.ee; meie poolt koos Palmiga demotud GPS on Magellani GPS Companion for Palm V, kuigi näidatud softiga (vt www.handmap.net) peaks kokku sobima suvaline serial-väljundiga GPS (näidatud Tallinna kaart on hetkel beeta ehk prooviversioon, ei ole veel müügis).

Muide, Eesti Energia katsetab hetkel Palm + GPS komplekti eesmärgiga luua süsteem, mis aitaks kaardistada kõik elektriliinid üle Eesti. Kasutades seejuures Palmi mitte lihtsalt pildi näitamiseks, vaid koos dbNow andmebaasimootoriga (et oleks lihtne logida mh isolaatoritüüp jms). Kui huvi GPSile lisaks Regio CD-Atlasele ja MS Autoroute Expressile (vt ka OKArvutid, Zebra) lisasofti hankida, soovitan kindlasti proovida esmajärjekorras GPS Utility‘t. Või kui tahad midagi isetehtud, siis proovi minu enda loodud lihtsat MagellanTalk’i (mh saab selle abil lihtsalt lugeda välja tracki ja salvestada kettale kujul, mis lubab seda “maha mängida” Regio CD-Atlase peal — kasutasime osalt sellega salvestatud rada katteplaanides).

Lisaks: www.toeta.ee, www.tiigrihype.ee, kooliveebidest… kahjuks ei ole pikemat kommentaari hetkel pakkuda aga saates näitasime/mainisime: Kadrina Keskkool, Kuressaare Gümnaasium, Tallinna Kuristiku Gümnaasium, Suuremõisa Põhikool. Veel võiks aga välja tuua näiteks: Tallinna Ühisgümnaasium, Kuusalu Keskkool, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium jpt

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.