Hüperlinkimisest

#

Hüper link on tänane Tehnokrati-kolumn Eesti Päevalehes. Teemaks see, et veeb koosned definitsioonide kohaselt hüperlinkidega seotud dokumentidest, paraku on nende kasutamine Eestis millegipärast väga ebapopulaarne. Ei lehe ega portaaliartiklites ole sujuvalt sisse pikitud linke, rääkimata sellest, et ma lugu kommenteerides võiksin midagi hüperit lisada.

Kuidas sulle meeldib lugeda: kas lihtsalt artiklit või tahaksid kohe kiigata ka taustainfot? Võrdle:

  • Hüper link Eesti Päevalehe veebis
  • Hüper link Tehnokrati veebis
  • Hüper link paber-ajalehes (mine osta putkast)

Vaata siia juurde ka eelmise nädala lugu Jargon file

Kommenteerimine ja weblogindus on osa “teeme ise meediat” kampaaniast. Siia juurde sobiks lugeda… näiteks Why is online writing so bad? (kuro5hin.org). Ja kohe kindlasti tasuks piiluda geekiziod.com’i intervjuud Rusty’iga (kes on kuro5hin.org looja). Muuhulgas arutleb ta erinevate modereerimistasemete üle, tuues mh näiteks www.metababy.com (kus sul on hea võimalus postidada mida vaid ja kuidas vaid). Nagu Rusty ütleb: It’s bizarre, but sort of cool.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.
  • Viimane veerg

    Mina olen Peeter Marvet ([email protected]). Ei saa täielikult välistada, et see siin oli kunagi minu ajaveeb. Kirjapandu ei pruugi väljendada seisu- ega istmekohti. Seoses surutisega esilehe mahtu vähendatud 8%. Lisandub käibemaks, Tallinna elanikel ka müügi- ja paadimaks. Pakendatud gaasikeskkonda. Valmistatud arvutis milles võib leiduda väheses koguses piima- ja pähklitükke. Ei sisalda hüdrogeenitud (transarasvavabasid) taimseid rasvhappeid, sisaldab vahustatud lämmastikku.

    Puhhi lõks imelike skännerite püüdmiseks, ära siia klõpsa :-)