Täna Kukus: autori õigused ja vabad sagedused

Saadet alustame teemaga autoriõigustest (ehk siis väikese jätkuna eelmise nädala saatele): nimelt avastas Linnar Viik Delfi kommentaarilehekülgedelt disclaimer’i, mis kohe kuidagi ei lähe kokku autoriõigustega nii nagu need seaduses kirja pandud on. Linnar kommenteerib oma seisukohti, Ville Jehe Delfist nende omasid (Delfi on lubanud ka nimetatud teksti ära muuta, tänahommikuse seisuga oli see küll veel endine). Loe Linnari kirja — abiks teadmine kõigile, kes kuidagigi autorid on: Autori õigustest ja diskleimeritest.

Pikem teema on vabad raadiosagedused, mida juba esmaspäeval telekas käsitlesime, aga tookord peamiselt testimise ja Sideameti selgitusena. Tahaks veidi põhjalikumalt lahti seletada, mis on asja idu ja miks me sellest teemast nii palju räägime. Loe: Jant vabade sagedustega

Muideks, vahest on mõlemad probleemid seotud lihtsalt sellega, et kirjas olevast sõnumist (seadus, määrus, diskleimer) on raske aru saada? Loe O’Reilly pealt anti-krüptograafiast: Anticryptography: The Next Frontier in Computer Science. Teadus sõnumitest, millest on lihtne aru saada.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks kommentaar

  1. Farbait
    Lisatud 28. veebr. 2001 kell 10:37 | Püsiviide

    farbait kuulab küll realpleyeriga tehnokratti.