viimne raadiokratt, leedost ja delfist

Mõnevõrra hiljem kui eetriversioon sai nüüd siis üles laetud ka laupse raadiokrati tiba pikem podcast Tehnokratt 2008-12-27, teemaks korduvalt varemgi väisatud netikommentaaride reguleerimise küssa Leedo vs Delfi kohtuasja valguses (Tallinn Ringkonnakohus nõustus 16.12 Harju Maakohtu arvamusega, et Delfi vastutab kommenteerijate tegevuse eest ning ammutuntud notice-and-takedown ei kehti). Saates Daniel Vaarik ja mõlema osapoole advokaadid ehk Villu Otsmann ja Ants Nõmper, aga jutt käib rohkem laiema arusaamise kui konkreetse kohtuasja pihta (mis nii ehk naa on teel Riigikohtu poole).

Ühtlasi on see teadaolevas tulevikus viimane minu tehtud raadio-Tehnokratt. Lähtudes tulude ja kulude tasakaalustamise vajadusest tuleb tõdeda, et minu aja-investeering e-asjandusega tegelemisse on olnud viimase paariteist aasta jooksu tugevalt negatiivse kassavooga ning ümbritsevat arvestades oleks kohane see kulu lõpuks ometi pere-eelarve pealt maha võtta. Katsun keskenduda töö tegemisele ja raha teenimisele, kui kunagi peaks tekkima töö mis eeldab arvamuse omamist ja avaldamist (ning mis sellega seotud kulud nagu väljaspool Eestit toimuvaga kursis olemine ka kinni on nõus maksma) siis vahest jätkan. Aga ma kaldun arvama, et tõenäosus tööd ja õnne leida ilma igasuguse meediatootmise-konverentsitamise-ümarlaudamiseta on oluliselt suurem kui koos kogu selle fragmenteeriva kompotiga.

Ajaveeb ja RSS (eriti sinna peegelduv delicious’i sööde) jäävad muidugi tiksuma ning mul on ka mõned intervjuud tegemata mis puhtalt mu enda uudishimust oleks tore ette võtta – mh need IT-ajaloo osalistega (küllap lähevad samasse podcasti RSSi kuhu saadegi).

Aga eks elame-näeme :-)

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

16 Kommentaarid

  1. Lisatud 28. dets. 2008 kell 16:59 | Püsiviide

    Kahju küll. Minu tavapärane tehnokrati kuulamise rutiin kaob aga edu sellegipoolest tulevastes tegemistes…

  2. Lisatud 28. dets. 2008 kell 19:24 | Püsiviide

    Kahju kuulda, aga põhjused on muidugi enam kui arusaadavad. Edu kõiges uuel aastal.

  3. margus
    Lisatud 28. dets. 2008 kell 23:05 | Püsiviide

    Kahju kuulda tõesti :(

    Aga üleeilse saate teemasse läheb üks väike Regula peldikuseinalt 25. detsembril üles pildistatud kaader: http://shrt.st/23t (tegemist fotojäädvustuse, mitte isikliku arvamusavaldusega…). Tehtud mobiilikaameraga, ehk kvaliteet on nagu on.

  4. Lisatud 28. dets. 2008 kell 23:24 | Püsiviide

    Tõepoolest, kes nüüd vastutab? Kapten kes pole taganud piisavat hoolsust, telefonivalmistaja mis pole takistanud peldikus pildistamist vastava filtri abil (või äkki peaks peldiku puhul munn olema hoopis white-listis?), Sina kui pildistaja ja seejärel avaldaja? Või olen avaldaja mina? Või on avaldajaks Disqus.com mille kommentaariumi ma kasutan (või flickr.com kus Sa pilti hoiad? või shrt.st mis läbi URLilühendamisteenuse sellele ligipääsu pakub?).

    Meeldivalt mitmetahuline pilt igastahes :-)

  5. margus
    Lisatud 29. dets. 2008 kell 02:27 | Püsiviide

    selle “kirjutise” mitmetahulisus tabas üllatust tekitavalt ka mind ennast, kui olin praami wc-kabiini sisenenud…

    kohtukaasusesse mitte laskuda soovides, tuleb nentida, et tegu on muidugi üsna tervameelse kirjutisega…

  6. taavi
    Lisatud 29. dets. 2008 kell 09:57 | Püsiviide

    Olnuks seal “petskratt on m…n,” võiks sa ise laevakompanii kohtusse kaevata ja vähe positiivset rahavoogu tekitada;)

  7. Lisatud 29. dets. 2008 kell 12:21 | Püsiviide

    noh neid inimesi kes nii arvavad on kah piisavalt. näiteks kui ma kusagil avalikus kohas sõna võtan – aga ma olen täheldanud, et kommentaariumis ise kohal olles jääb teine pool peale :)

  8. Lisatud 29. dets. 2008 kell 16:50 | Püsiviide

    Aitäh seniste saadete eest.

  9. Lisatud 30. dets. 2008 kell 11:08 | Püsiviide

    See on päris hea idee, kuidas Leedole tagasi keerata gerilja taktikaga :) Et markerid tasku, kui saartele asja.

  10. Lisatud 1. jaan. 2009 kell 11:07 | Püsiviide

    Loodan. et vahelduva eduga pistad mõne hea intervijuu ikkagi üles. Igatahes väga suured tänud saate eest. Tehnokratt on olnud ainuke eestikeelne saade, mida olen pidavalt tellinud. Ja head uut aastat!

  11. raadio-kuulaja
    Lisatud 10. jaan. 2009 kell 07:56 | Püsiviide

    tänud kõigi seniste saadete eest ….

  12. Marko
    Lisatud 17. jaan. 2009 kell 10:51 | Püsiviide

    Näedsa, minusugused saavad alles täna Tehnokrati saadet otsides aru, et uusi enam ei ole. :( Senini mõtlesin, et lihtsalt väike talvepuhkus või nii, aga nüüd on kahju suur. Sest viimase kuue-seitsme aasta kuulajana (või kes see täpselt enam mäletab) on saade muutunud ja arenenud (suur tänu ja kummardus Petsile!) jäädes vaieldamatuks lemmikuks Eesti podcastide seas (pioneer lisaks sellele ka paljudes teistes uuendustes).
    Innovatsiooniaasta on ees ja loodan siiralt, et pärast väikest puhkust saame ühel või teisel moel taas Petskratti kuulata, sest rahvas vajab valgustamist. Ise ka ei jõua kõigega lihtsalt Interneti vahendusel kursis olla, õiget filtrit on vaja. :) Edu ja kuulmiseni!

  13. Lisatud 26. jaan. 2009 kell 04:42 | Püsiviide

    Kas sa oskad öelda, millal see kolhoos.ee päris maha läheb?
    Mul seal blacky.kolhoos.ee ja nonde failide ülevedamisega läheb ikka aega. Algust sai juba tehtud.

  14. Lisatud 26. jaan. 2009 kell 06:17 | Püsiviide

    Hetkel konkreetset aega kirja pole pannud, tuleks mõelda miski kolhoosnikele valutu meetod kõigepealt, siin on mh Edicy pakkunud mõtet automaatseks migratsiooniks nende keskkonda (huvilistele). Ja igal juhul tahaks veel mõneks ajaks pärast avalikku sulgemist jätta adminnidele ligipääsu (st esimese liigutusena läheksid saidid admin-only saitideks mis peaks rahuldama mistahes kohust).

  15. martin
    Lisatud 1. apr. 2009 kell 17:56 | Püsiviide

    suur aitäh tehtud saadete eest!! Jään siiralt lootma, et kunagi leiad võimalust asja uuesti üles korjata ning käsile võtta.

  16. martin
    Lisatud 2. apr. 2009 kell 00:56 | Püsiviide

    suur aitäh tehtud saadete eest!! Jään siiralt lootma, et kunagi leiad võimalust asja uuesti üles korjata ning käsile võtta.