info saamiseks kirjuta meelis mandelile (5x)

Täiendet: vt ka osale.ee’s olevat MKM küsitlust spämminduse reguleerimise kohta ning saada neile oma arvamus! (tekst koos taustakirjeldusega on pikk, nii et varu süvenemiseks-vastamiseks aega)

“Info saamiseks” on kirja subjektiks, mida Meelis Mandel mulle tänaöösel vähemalt viiel korral (ja mitmele eri aaderssile) on saatnud – ja mis illustreerib korraga uut taset JOKKimises ning ÄP spämmibaasi korrastamatuse taset. Milles siis asi? Kirjutab [email protected] (kes muidu on [email protected], aga sedapuhku siis igaks juhuks mitte oma ametliku aadressiga):

Pöördun Teie poole nõusoleku saamiseks. Nimelt eeldab järgmisest aastast karmistuv infoühiskonna teenuste seadus, et e-postiga saadetaval infol ja pakkumistel oleks saaja nõusolek. Oleme Teile varem Äripäevast infot saatnud ja ühel hetkel olete teavitanud meid sellest loobumisest, nüüd küsime Teie soovid info osas veel kord üle.

Tõepoolest, ma olen läbi aastate näinud vaeva, et saada lahti igale seminari-esinemisele järgnenud ÄP-spämmitulvast – kuna postiaadresse on mitmeid siis on see paras katsumus. Vähemalt kahel korral olen seepärast isiklikult Rõtovile kirjutanud (mis muideks on kogemuste kohaselt olnud efektiivsem, kui muud opt-oudid kus ma ei saa öelda lihtsalt ja viisakalt, et “kas te kurat palun võtaksite kõik petsi, marveti, goodwini, tehnokrati, uniprindi, unipressi moodi aadressid nüüd oma baasist maha, kurat, tänan veelkord”).

Kirja saajate hulgas on aga ka mõni aadress, mida ma kohe kindlasti pole kunagi neile andnud ehk mis on lihtsalt veebist korjatud. Ja mõnda on isegi mitu tükki: pmarvet-ät-itcollege, peeter.marvet-ät-eesti, pets-ät-tehnokratt, pmarvet-ät-itcollege ja pets-ät-goodwin. Seda itcollege-aadressi pole ma kohe kindlasti kunagi kuhugi edastanud (aga see on vist kusagil nende veebis kirjas ja edastatakse minu põhipostkasti, et tudengitel oleks lihtsam õppejõudu tabada).

Ja siis on selline link:

Kinnituse (või keeldumise) saate anda SIIN

Minule isiklikult jääb arusaamatuks, kas ma peaks ka keeldumise korral viidatud lingil midagi tegema või võin ma loota, et rohkem tõesti enam kunagi spämmi ei saadeta.

Olgu öeldud, et kui ma lähen nimetatud URLile, siis palutakse nii JAH kui EI vastuse korral täita ankeet, milles küsitakse KOHUSTUSLIKU väljana eesnime, perenime, e-posti ja telefoni! Tule taevas appi, spämmist loobumiseks pean ma avaldama enda kohta rohkem andmeid kui neil juba on!?!?!!? (ma ei hakka isegi norima sellise kasutajasõbralikkuse nipi teemal nagu eeltäidetud vormid, st kui nad saatsid pets@ aadressile kirja võiks see juba olla seal ankeedis olemas)

Siinkohal ei jää muud üle kui astuda punasest majast läbi ja küsida Meelis-poisilt paar omakeeratud pläru – sest see peab olema tõsiselt karm kraam mida seal suitsetatakse. “acid marinated pot” on vist korrektne termin :)

Ahjah, puänt on lõpus nagu ikka:

Tänutäheks loosime kuni 7. detsembrini 2008 nõustujate vahel välja osalemisvõimaluse Mare Porgi menukale juhtimiskoolitusele „Inimsuhete keerukus ja lihtsus. Miks me nii käitume?“.

Ehk et tegelikult on ikkagi võimalik ka spämmiks nõusoleku saamise kirja kasutada spämmina.

Aga mul on üks mõte – et kui me kõik need saadud kirjad GMailis spämmiks kuulutaksime, siis kas õnnestuks tekitada olukord, kus kogu aripaev.ee satuks GMaili spämmifiltrisse?

ps. samal teemal Jaanus Kase Kummaline meil Äripäevalt.

Postitatud rubriiki privaatsus märksõnaga , , . Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

72 Kommentaarid

  1. Lisatud 4. dets. 2008 kell 00:46 | Püsiviide

    “Minule isiklikult jääb arusaamatuks, kas ma peaks ka keeldumise korral viidatud lingil midagi tegema või võin ma loota, et rohkem tõesti enam kunagi spämmi ei saadeta”

    Heh, mina pakun, et saad spämmi mõlemal juhul edasi. :)
    Poole aasta pärast saadetakse sulle kiri küsimusega, kas oled ikka PÄRIS kindel? Ja et neil on vastajate vahel välja loosida paar brožüüri: “Geniaalse e-turundaja käsiraamat”. Näiteks.

    Sain ka ise selle kirja. Saadetud firma üldmeilile. (üldmeilide spämmimine on ka täiesti omaette teema)

    Kunagi oli õnnetu juhus osta arvuti ajal, mil sai masinaga kaasa umbes kuu Äripäeva tellimust. Olin piisavalt loll ja andsin nõusoleku. Täpselt ei mäleta, aga pakun, et paar aastat küll pärast seda kestis periood, mil mulle kord kuus helistati ja ma pidin kinnitama, ei ma EI TAHA tellimust pikendada.

  2. Veigo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 01:10 | Püsiviide

    Mulle saatis unibet.com kirja stiilis:

    “meie andmetel ei soovi te spämmi saada! Olete te ikka kindel et te ei soovi spämmi saada? Minge palun oma seadete lehele ja lubage ikka omale spämmi saata, sest muidu ei saa me teile spämmi saata!”

    Mis ma ütlen. Olen äripäevas suhelnud tuttavatega kes mulle enda mailiga on saatnud punast spämmi ja nad on mu aadressi enda osakonnast eemaldanud kuid tundub, et kusagil on ikka ülim ÄP baas.

  3. Lisatud 4. dets. 2008 kell 01:58 | Püsiviide

    See e-mail'i spämmindus on selgelt üle pakutud. Ühiskond peaks ükskord jõudma kokkuleppele e-mail'i tarkvara edasiarendamise küsimustes.

    e-mail'i filtrite ja tarkvara ehitamine- spämmi vastu.
    Mul on endal veebis lihtne -emaili tagasiside, kus saadetakse mulle ka saatja ip, arvuti tüüp ja veebilehitseja tüüp. (hiljem saan spämmari ip unix.planet.ee üldse ära keelata) – aga see muutub tüütavaks..

    (IF) Kui ehitada selline süsteem, kus kirjutades [email protected] aadressile peab lisama ka kirja teema või kirja sisu etteotsa mingi salasõna ja tühik või kokkulepitud PIN numbri – (ehk ka tarkvaraline lahendus)

    Ning kui seda ei ole või on vale salasõna- siis lihtsalt filtreeritakse kiri välja. salasõna ja pin peaksid olema siiski juba 9-12 tähe-numbri-suurtähe sarnased.

    Ka võiks ehitada teatud ip aadressi värki- nagu tulemüürireeglid.

    ET SIIS MINGI SALASÕNA VÄRK ja kui võõras tahab näiteks kellegile kirja saata, siis eelnevalt registreerib id või panga autentimisega
    e-postkast.ee kodulehele ning tellib endale [email protected] (avaliku) salasõna- või pin'i – seega saadetav isik on kindel.
    Spämmide hulk väheneb katastroofiliselt.
    [Ma arvan, et just meedia meedik Marvet võiks seda ideed ka praktiliselt edasi viia..]

    M.S 2008

  4. Lisatud 4. dets. 2008 kell 02:10 | Püsiviide

    Ma täitsin kohusetundlikult selle vormi ära, kinnitades, et selle nime, selle telefoninumbri ja selle meiliaadressiga isik ei soovi ka edaspidi neid teateid saada. Aga minu loogikataju jooksis täielikult kokku selle viimase küsimuse juures, kus mina kui keelduja pidin vastama küsimusele, kas ma soovin osaleda nõustujate vahel tehtavas väljaloosimises :) Vastasin “ei” ja murran nüüd pead, kas seda võib mingi valemiga tõlgendada siiski selliselt, et pean end nõustujaks ja sellepärast võib edaspidigi mulle neid meile saata…
    Kusjuures, ma olen üldiselt väga meilireklaamisõbralik persoon, täiesti omal alagtusel mitmete poodide, väljaannete, teenindusasutuste, teenusepakkujate jne uudislistis. Aga kahjuks see Äripäevast tulev voog ületas juba igasuguse taluvuse piiri ja üha vähem oli seal asju, mis mind üldse huvitada oleks võinud. Olles andnud Äripäevale ka oma ametinimetuse ja töövaldkonna, võiks ju loota, et mind ei pommitata igapäevaselt ehitusuudistega, pakkumistega osaleda raamatupidamiskonverentsil, soovitusega osta raamat tont teab mis teemal jne…?

  5. Lisatud 4. dets. 2008 kell 02:21 | Püsiviide

    LISAKS:
    See avalik salasõna võiks olla ka mingi ajutine ja genereeritav lahendus näiteks
    http://e-postkast.ee serveri poolt.

    Niikui-nii on olemas ka pin:[email protected] võimalus oma tuttavatele
    ( Xvj847kLa4:[email protected] ) saaks ka kasutada suunamiseks näiteks oma [email protected] saatmiseks, kus on juba lubatud ainult kindla IP ja näiteks ainult e-postkast.ee poolt suunatud kirjad..

    Vot.

  6. Lisatud 4. dets. 2008 kell 02:43 | Püsiviide

    Tuli mullegi seesinane kiri. Kirjutasin vastuseks küsimus, et mis neile minu esimese keeldumise (millele nad ise viitasid) puhul segaseks jäi. Siiamaani ootan vastus. Ilmselt ei saanud see idioot küsimusest aru:)

  7. Lisatud 4. dets. 2008 kell 02:44 | Püsiviide

    Kena illustratiivne juhtum. Mõtle nüüd välja, kuidas kordumist vältida, ja kirjuta MkM-ile sellesama infoühiskonna teenuse seaduse küsitluse raames.

  8. Kristo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 02:49 | Püsiviide

    Minul lähevad gmailis kõik äripäeva reklaamid ise kenasti spami hulka.

  9. Seekord tundmatu
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 03:05 | Püsiviide

    Korrastamatus baasis tuleneb ÄP-s inimeste endi lohakusest. Ostetakse sisse müüginimekirju, pumbatakse need enda süsteemidesse ning pannakse kirjad tuimalt teele. Eamasti ei viitsi keegi kontrollida, kas leidub korduvaid aadresse. Samuti ei viitsi ÄP mammid reageerida kirjadele, et ärge rohkem saatke. Vahendid e-posti aadresside haldamiseks on neil olemas – need võimaldavad teha suht palju. Kõik on kinni inimeste viitsimise taga ja suhtumises, et see ongi edukas müük.

  10. Lisatud 4. dets. 2008 kell 03:42 | Püsiviide

    Mul on eestikeelse thunderbirdile tehtud filter, kus TEEMA vastab ühele tingimusele:
    kui EI SISALDA MINGITsõna või “kindlat teemat”, siis
    KIRI TÕSTETAKSE kustutatud kausta ehk prügikasti.

    Teen ka oma [email protected] kindla teema filtri.

    Veelkord, tänan tähelepanu eest!

  11. sinisilmne
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 05:56 | Püsiviide

    See oli vist eelmisel reedel kui postkasti saabus ÄP koolituskutset “Pööre pankrotist turuliidriks” seitse korda; pärast vaatasin, et isklikku posti tuli ka kaubamaja kliendikirja sama palju- variant, et ÄP üritas juhtida teema olulisusele tähelepanu langes ära :)

    Firma üldpostkasti on tulnud kirju 19 erinevalt ÄP aadressilt , et kui nüüd loobumiseks läheb, siis kas saaks kõik korraga või on lihtsam jätta spämm edasi käima?

    Mind juba ammu huvitab, et miks ÄP ei koonda oma asju uudiskirjaks kord päevas/ nädalas?

  12. Veigo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 07:11 | Püsiviide

    Kummalisest on asi juba kaugel. Nad saadavad ühele ja samale aadressile juba 8-9 korda seda maili. Ja no tegu on sellise aadressiga mida ma pole nende “kliendiandmete töötlemise põimõtete” järgi neile edastanud.

    Lisaks on see saatja olnud alates kella 10st kättesaamatu telefoni teel.

    Keegi peaks asja kuhugi kella külge panema ja siis sinna kellade külge selle härra meelise riputama (mispidi on igaühe enda otsustada).

    Oleks mul nende tellimus siis ma katkestaks selle. Nüüd tahan ma härra peatoimetaja kinnitust et mitte ühtegi spämmi mulle enam ei tule. Ja ma ei taha seda sekretärilt kuulda!

  13. Lisatud 4. dets. 2008 kell 07:53 | Püsiviide

    Seltsimees Seeme on suht kaootiline mees ma vaatan:
    Meelis Mandel on reaalsusega ühenduses väga kaootiliselt – http://voyag.blogspot.com/2008/12/meelis-mandel

  14. Lisatud 4. dets. 2008 kell 08:31 | Püsiviide

    Sain selle sama kirja, klikkisin lingil ja täitsin täiesti ausalt ära kõik väljad, isegi selle, et “ei” ma ei taha spämmi saada ja “jah” ma tahan osaleda loosimisel kus saavad osaleda ainult need kes enne “jah” vastasid.

    Tund hiljem sain sama maili Meeliselt uuesti. Samale mailiaadressile!

    Go figure,

  15. Lisatud 4. dets. 2008 kell 08:35 | Püsiviide

    Ja veel – ma ei usu, et selle (ma väga ei eksi kui ütleks) jama taga ei ole mitte Meelis Mandel isiklikult vaid veebiturundusfirma, kes neile spammimise nõu annab ja neile selle jaoks tarkvara rendib. Firma on Altex ning selle üks omanikke on Peeter Marvet. :P

  16. Lisatud 4. dets. 2008 kell 08:46 | Püsiviide

    “Minule isiklikult jääb arusaamatuks, kas ma peaks ka keeldumise korral viidatud lingil midagi tegema või võin ma loota, et rohkem tõesti enam kunagi spämmi ei saadeta”

    Heh, mina pakun, et saad spämmi mõlemal juhul edasi. :)
    Poole aasta pärast saadetakse sulle kiri küsimusega, kas oled ikka PÄRIS kindel? Ja et neil on vastajate vahel välja loosida paar brožüüri: “Geniaalse e-turundaja käsiraamat”. Näiteks.

    Sain ka ise selle kirja. Saadetud firma üldmeilile. (üldmeilide spämmimine on ka täiesti omaette teema)

    Kunagi oli õnnetu juhus osta arvuti ajal, mil sai masinaga kaasa umbes kuu Äripäeva tellimust. Olin piisavalt loll ja andsin nõusoleku. Täpselt ei mäleta, aga pakun, et paar aastat küll pärast seda kestis periood, mil mulle kord kuus helistati ja ma pidin kinnitama, ei ma EI TAHA tellimust pikendada.

  17. kn
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 08:47 | Püsiviide

    Headeri järgi tuli see post mitte äp-st endast vaid miskist kohaliku tähtsusega spämlast (Received: from mail2market.net ….). Selle headeri järgi tehtud filter peaks abiks olema laiemas mõttes.

  18. Lisatud 4. dets. 2008 kell 09:05 | Püsiviide

    Paraku on see sedapuhku siiski ÄP enda tarkusega ette võetud käik (või vähemalt mitte altexi nõustamisel)… ja ma pakun, et Mail2Market'it rendivad nad kah otse, mitte kellegi vahendusel.

    Küllap said ÄP juristid valmis analüüsiga, et see mis toimub on spämm küll. Ja siis anti pisikestele mutritele ülesanne kõigilt luba küsida ja nad tegid seda oma parema äranägemise järgi – aga mõistagi kiiresti ja liigselt aega postibaasi korrastamisele raiskamata.

    ps. ennetades sinu järgmist võimalikku seost – mõistagi ei igise ma teema kallal sellepärast, et nad minult/altexilt nõu küsimata jätsid :)

  19. Lisatud 4. dets. 2008 kell 09:08 | Püsiviide

    mail2market üritab üldiselt hoolitseda selle eest, et nende kaudu toimuv oleks igati kirjasaajate nõusolekul toimuv – nii et ma pakun, et ÄP'l on nendega juba täna sisulised jutuajamised olnud…

  20. Veigo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 09:10 | Püsiviide

    Mulle saatis unibet.com kirja stiilis:

    “meie andmetel ei soovi te spämmi saada! Olete te ikka kindel et te ei soovi spämmi saada? Minge palun oma seadete lehele ja lubage ikka omale spämmi saata, sest muidu ei saa me teile spämmi saata!”

    Mis ma ütlen. Olen äripäevas suhelnud tuttavatega kes mulle enda mailiga on saatnud punast spämmi ja nad on mu aadressi enda osakonnast eemaldanud kuid tundub, et kusagil on ikka ülim ÄP baas.

  21. Lisatud 4. dets. 2008 kell 09:58 | Püsiviide

    See e-mail'i spämmindus on selgelt üle pakutud. Ühiskond peaks ükskord jõudma kokkuleppele e-mail'i tarkvara edasiarendamise küsimustes.

    e-mail'i filtrite ja tarkvara ehitamine- spämmi vastu.
    Mul on endal veebis lihtne -emaili tagasiside, kus saadetakse mulle ka saatja ip, arvuti tüüp ja veebilehitseja tüüp. (hiljem saan spämmari ip unix.planet.ee üldse ära keelata) – aga see muutub tüütavaks..

    (IF) Kui ehitada selline süsteem, kus kirjutades [email protected] aadressile peab lisama ka kirja teema või kirja sisu etteotsa mingi salasõna ja tühik või kokkulepitud PIN numbri – (ehk ka tarkvaraline lahendus)

    Ning kui seda ei ole või on vale salasõna- siis lihtsalt filtreeritakse kiri välja. salasõna ja pin peaksid olema siiski juba 9-12 tähe-numbri-suurtähe sarnased.

    Ka võiks ehitada teatud ip aadressi värki- nagu tulemüürireeglid.

    ET SIIS MINGI SALASÕNA VÄRK ja kui võõras tahab näiteks kellegile kirja saata, siis eelnevalt registreerib id või panga autentimisega
    e-postkast.ee kodulehele ning tellib endale [email protected] (avaliku) salasõna- või pin'i – seega saadetav isik on kindel.
    Spämmide hulk väheneb katastroofiliselt.
    [Ma arvan, et just meedia meedik Marvet võiks seda ideed ka praktiliselt edasi viia..]

    M.S 2008

  22. Lisatud 4. dets. 2008 kell 10:10 | Püsiviide

    Ma täitsin kohusetundlikult selle vormi ära, kinnitades, et selle nime, selle telefoninumbri ja selle meiliaadressiga isik ei soovi ka edaspidi neid teateid saada. Aga minu loogikataju jooksis täielikult kokku selle viimase küsimuse juures, kus mina kui keelduja pidin vastama küsimusele, kas ma soovin osaleda nõustujate vahel tehtavas väljaloosimises :) Vastasin “ei” ja murran nüüd pead, kas seda võib mingi valemiga tõlgendada siiski selliselt, et pean end nõustujaks ja sellepärast võib edaspidigi mulle neid meile saata…
    Kusjuures, ma olen üldiselt väga meilireklaamisõbralik persoon, täiesti omal alagtusel mitmete poodide, väljaannete, teenindusasutuste, teenusepakkujate jne uudislistis. Aga kahjuks see Äripäevast tulev voog ületas juba igasuguse taluvuse piiri ja üha vähem oli seal asju, mis mind üldse huvitada oleks võinud. Olles andnud Äripäevale ka oma ametinimetuse ja töövaldkonna, võiks ju loota, et mind ei pommitata igapäevaselt ehitusuudistega, pakkumistega osaleda raamatupidamiskonverentsil, soovitusega osta raamat tont teab mis teemal jne…?

  23. Lisatud 4. dets. 2008 kell 10:21 | Püsiviide

    LISAKS:
    See avalik salasõna võiks olla ka mingi ajutine ja genereeritav lahendus näiteks
    http://e-postkast.ee serveri poolt.

    Niikui-nii on olemas ka pin:[email protected] võimalus oma tuttavatele
    ( Xvj847kLa4:[email protected] ) saaks ka kasutada suunamiseks näiteks oma [email protected] saatmiseks, kus on juba lubatud ainult kindla IP ja näiteks ainult e-postkast.ee poolt suunatud kirjad..

    Vot.

  24. Lisatud 4. dets. 2008 kell 10:43 | Püsiviide

    Tuli mullegi seesinane kiri. Kirjutasin vastuseks küsimus, et mis neile minu esimese keeldumise (millele nad ise viitasid) puhul segaseks jäi. Siiamaani ootan vastus. Ilmselt ei saanud see idioot küsimusest aru:)

  25. Lisatud 4. dets. 2008 kell 10:44 | Püsiviide

    Kena illustratiivne juhtum. Mõtle nüüd välja, kuidas kordumist vältida, ja kirjuta MkM-ile sellesama infoühiskonna teenuse seaduse küsitluse raames.

  26. Kristo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 10:49 | Püsiviide

    Minul lähevad gmailis kõik äripäeva reklaamid ise kenasti spami hulka.

  27. toivo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 10:50 | Püsiviide

    viriseda ju võib aga lihtsam on …

    from: aripaev
    mark as spam

  28. Seekord tundmatu
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 11:05 | Püsiviide

    Korrastamatus baasis tuleneb ÄP-s inimeste endi lohakusest. Ostetakse sisse müüginimekirju, pumbatakse need enda süsteemidesse ning pannakse kirjad tuimalt teele. Eamasti ei viitsi keegi kontrollida, kas leidub korduvaid aadresse. Samuti ei viitsi ÄP mammid reageerida kirjadele, et ärge rohkem saatke. Vahendid e-posti aadresside haldamiseks on neil olemas – need võimaldavad teha suht palju. Kõik on kinni inimeste viitsimise taga ja suhtumises, et see ongi edukas müük.

  29. Lisatud 4. dets. 2008 kell 11:42 | Püsiviide

    Mul on eestikeelse thunderbirdile tehtud filter, kus TEEMA vastab ühele tingimusele:
    kui EI SISALDA MINGITsõna või “kindlat teemat”, siis
    KIRI TÕSTETAKSE kustutatud kausta ehk prügikasti.

    Teen ka oma [email protected] kindla teema filtri.

    Veelkord, tänan tähelepanu eest!

  30. Lisatud 4. dets. 2008 kell 13:50 | Püsiviide

    lihtinimesel (tavalugeja) on muidugi sinu pakutud soovitus väga OK. aga jama on muidugi siis, kui mõne äripäeva ajakirjaniku personaalküsimus tuleb, mis vajab adekvaatset vastust.

  31. sinisilmne
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 13:56 | Püsiviide

    See oli vist eelmisel reedel kui postkasti saabus ÄP koolituskutset “Pööre pankrotist turuliidriks” seitse korda; pärast vaatasin, et isklikku posti tuli ka kaubamaja kliendikirja sama palju- variant, et ÄP üritas juhtida teema olulisusele tähelepanu langes ära :)

    Firma üldpostkasti on tulnud kirju 19 erinevalt ÄP aadressilt , et kui nüüd loobumiseks läheb, siis kas saaks kõik korraga või on lihtsam jätta spämm edasi käima?

    Mind juba ammu huvitab, et miks ÄP ei koonda oma asju uudiskirjaks kord päevas/ nädalas?

  32. Veigo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 15:11 | Püsiviide

    Kummalisest on asi juba kaugel. Nad saadavad ühele ja samale aadressile juba 8-9 korda seda maili. Ja no tegu on sellise aadressiga mida ma pole nende “kliendiandmete töötlemise põimõtete” järgi neile edastanud.

    Lisaks on see saatja olnud alates kella 10st kättesaamatu telefoni teel.

    Keegi peaks asja kuhugi kella külge panema ja siis sinna kellade külge selle härra meelise riputama (mispidi on igaühe enda otsustada).

    Oleks mul nende tellimus siis ma katkestaks selle. Nüüd tahan ma härra peatoimetaja kinnitust et mitte ühtegi spämmi mulle enam ei tule. Ja ma ei taha seda sekretärilt kuulda!

  33. Lisatud 4. dets. 2008 kell 15:53 | Püsiviide

    Seltsimees Seeme on suht kaootiline mees ma vaatan:
    Meelis Mandel on reaalsusega ühenduses väga kaootiliselt – http://voyag.blogspot.com/2008/12/meelis-mandel

  34. Lisatud 4. dets. 2008 kell 16:31 | Püsiviide

    Sain selle sama kirja, klikkisin lingil ja täitsin täiesti ausalt ära kõik väljad, isegi selle, et “ei” ma ei taha spämmi saada ja “jah” ma tahan osaleda loosimisel kus saavad osaleda ainult need kes enne “jah” vastasid.

    Tund hiljem sain sama maili Meeliselt uuesti. Samale mailiaadressile!

    Go figure,

  35. Lisatud 4. dets. 2008 kell 16:35 | Püsiviide

    Ja veel – ma ei usu, et selle (ma väga ei eksi kui ütleks) jama taga ei ole mitte Meelis Mandel isiklikult vaid veebiturundusfirma, kes neile spammimise nõu annab ja neile selle jaoks tarkvara rendib. Firma on Altex ning selle üks omanikke on Peeter Marvet. :P

  36. kn
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 16:47 | Püsiviide

    Headeri järgi tuli see post mitte äp-st endast vaid miskist kohaliku tähtsusega spämlast (Received: from mail2market.net ….). Selle headeri järgi tehtud filter peaks abiks olema laiemas mõttes.

  37. Lisatud 4. dets. 2008 kell 17:05 | Püsiviide

    Paraku on see sedapuhku siiski ÄP enda tarkusega ette võetud käik (või vähemalt mitte altexi nõustamisel)… ja ma pakun, et Mail2Market'it rendivad nad kah otse, mitte kellegi vahendusel.

    Küllap said ÄP juristid valmis analüüsiga, et see mis toimub on spämm küll. Ja siis anti pisikestele mutritele ülesanne kõigilt luba küsida ja nad tegid seda oma parema äranägemise järgi – aga mõistagi kiiresti ja liigselt aega postibaasi korrastamisele raiskamata.

    ps. ennetades sinu järgmist võimalikku seost – mõistagi ei igise ma teema kallal sellepärast, et nad minult/altexilt nõu küsimata jätsid :)

  38. Lisatud 4. dets. 2008 kell 17:08 | Püsiviide

    mail2market üritab üldiselt hoolitseda selle eest, et nende kaudu toimuv oleks igati kirjasaajate nõusolekul toimuv – nii et ma pakun, et ÄP'l on nendega juba täna sisulised jutuajamised olnud…

  39. toivo
    Lisatud 4. dets. 2008 kell 18:50 | Püsiviide

    viriseda ju võib aga lihtsam on …

    from: aripaev
    mark as spam

  40. Lisatud 4. dets. 2008 kell 21:50 | Püsiviide

    lihtinimesel (tavalugeja) on muidugi sinu pakutud soovitus väga OK. aga jama on muidugi siis, kui mõne äripäeva ajakirjaniku personaalküsimus tuleb, mis vajab adekvaatset vastust.

  41. w
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 04:39 | Püsiviide

    khmm, ma julgeks selles küll kahelda. keskmisest arvutikasutajast teadlikumana olen igal pool jälguinud et kogemat ei teeks linnukest ühessegi “saada mulle kräppi” kastikesse (seaduse mõtte kohaselt teatavasti linnukese MITTE tegemine kasti “ÄRGE saatke mulle kräppi” kasti ei päde nõusolekuna)

  42. w
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 04:39 | Püsiviide

    ehh, postitus jooksis käest ära :)

    ehk siis – hoolimata eelnevalt mainitud tähelepanelikkusest olen ma m2m'ilt saanud maile ikka täiesti mäletamisväärses koguses.

  43. patrick
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 04:40 | Püsiviide

    kas ma olen ainus, kelles tekitab kõhklusi spam vs. altex marketingi vertikaalselt keriv ikoon?

  44. patrick
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 04:46 | Püsiviide

    st. reklaami kasutamine kohas, kus seda pole kõige lihtsam eemaldada vs. võimalus oma äranägemise järgi asjade keelamine :)

  45. Lisatud 5. dets. 2008 kell 05:31 | Püsiviide

    mmmm… animeeritud favicon? ma kahtlustan, et see kuulub “oh, vaata mis ma avastasin mida teha saab” asjade kategooriasse pigem. ma isiklikult hääletaks kah selle vastu, samuti nagu igatsugu muude animatsioonide vastu. (kuivõrd mu hääd kolleegid kah seda threadi niikuinii loevad, siis vahest korraldavad kontoris kiire salajase ent demokraatiliku protsessi ning annavad teada, kas mina ja patrick kuuluvad enamlaste või vähemlaste hulka :-)

  46. Lisatud 5. dets. 2008 kell 05:48 | Püsiviide

    järelikult on kas probleeme mõne kliendi listiga või on toimunud “üks teine asi” – nimelt esineb vahetevahel juhtumeid, kui loaga listile laiali saadetud kirjad saavad kellegi poolt ümber saadetud miskile muule listile (olgu siis muudetud või muutmata sisuga). levinud vandenõuteooria kohaselt on selle taga mõni teine e-postitusega tegelev firma kes oma turgu puudutatuna tunneb.

  47. w
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 12:39 | Püsiviide

    khmm, ma julgeks selles küll kahelda. keskmisest arvutikasutajast teadlikumana olen igal pool jälguinud et kogemat ei teeks linnukest ühessegi “saada mulle kräppi” kastikesse (seaduse mõtte kohaselt teatavasti linnukese MITTE tegemine kasti “ÄRGE saatke mulle kräppi” kasti ei päde nõusolekuna)

  48. w
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 12:39 | Püsiviide

    ehh, postitus jooksis käest ära :)

    ehk siis – hoolimata eelnevalt mainitud tähelepanelikkusest olen ma m2m'ilt saanud maile ikka täiesti mäletamisväärses koguses.

  49. patrick
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 12:40 | Püsiviide

    kas ma olen ainus, kelles tekitab kõhklusi spam vs. altex marketingi vertikaalselt keriv ikoon?

  50. patrick
    Lisatud 5. dets. 2008 kell 12:46 | Püsiviide

    st. reklaami kasutamine kohas, kus seda pole kõige lihtsam eemaldada vs. võimalus oma äranägemise järgi asjade keelamine :)

  51. Lisatud 5. dets. 2008 kell 13:31 | Püsiviide

    mmmm… animeeritud favicon? ma kahtlustan, et see kuulub “oh, vaata mis ma avastasin mida teha saab” asjade kategooriasse pigem. ma isiklikult hääletaks kah selle vastu, samuti nagu igatsugu muude animatsioonide vastu. (kuivõrd mu hääd kolleegid kah seda threadi niikuinii loevad, siis vahest korraldavad kontoris kiire salajase ent demokraatiliku protsessi ning annavad teada, kas mina ja patrick kuuluvad enamlaste või vähemlaste hulka :-)

  52. Lisatud 5. dets. 2008 kell 13:48 | Püsiviide

    järelikult on kas probleeme mõne kliendi listiga või on toimunud “üks teine asi” – nimelt esineb vahetevahel juhtumeid, kui loaga listile laiali saadetud kirjad saavad kellegi poolt ümber saadetud miskile muule listile (olgu siis muudetud või muutmata sisuga). levinud vandenõuteooria kohaselt on selle taga mõni teine e-postitusega tegelev firma kes oma turgu puudutatuna tunneb.

  53. Lisatud 6. dets. 2008 kell 04:33 | Püsiviide

    Pets, sa võid selle keisi nüüd restida, nagu ameerika filmides. See oli andmete kogumise kampaania indeed. Või kuidas teisiti seletada, et olles väga ühemõtteliselt palunud enam mitte spämmida leidsin täna mailboxist selle – http://www.kampaaniad.net/aripaev63/

    Maybe võib vaielda, et saatjaks ei olnud ÄP vaid roosa elevant. Kui Postimees mulle koju toob ÄP reklaami, siis ei ole ju ka see mitte ÄP kiri mulle. Ausaltöeldes hakkab mul ÄPst juba veidi kahju.

  54. Lisatud 6. dets. 2008 kell 11:31 | Püsiviide

    olen äripäeva spämmiallikaks kuulutamisega päri. oleks aeg kui see täiesti mõttetu ettevõte lõpetaks oma saasta levitamise igale e-maili aadressile, mida neil veebist õnnestub leida.

  55. Lisatud 6. dets. 2008 kell 12:33 | Püsiviide

    Pets, sa võid selle keisi nüüd restida, nagu ameerika filmides. See oli andmete kogumise kampaania indeed. Või kuidas teisiti seletada, et olles väga ühemõtteliselt palunud enam mitte spämmida leidsin täna mailboxist selle – http://www.kampaaniad.net/aripaev63/

    Maybe võib vaielda, et saatjaks ei olnud ÄP vaid roosa elevant. Kui Postimees mulle koju toob ÄP reklaami, siis ei ole ju ka see mitte ÄP kiri mulle. Ausaltöeldes hakkab mul ÄPst juba veidi kahju.

  56. Lisatud 6. dets. 2008 kell 19:31 | Püsiviide

    olen äripäeva spämmiallikaks kuulutamisega päri. oleks aeg kui see täiesti mõttetu ettevõte lõpetaks oma saasta levitamise igale e-maili aadressile, mida neil veebist õnnestub leida.

  57. Lisatud 7. dets. 2008 kell 13:17 | Püsiviide

    Elevandist kummalisem on see, et kampaania viitab lingile http://www.aripaev.ee/detsember mis annab vastuseks 404 veateadet (ka jupp maad pärast sinu kommentaari, hetkel siis pühapäeva 07.12 hilisõhtu.

    Kui viitsid saada mulle palun saadud kiri koos headeritega (sinu silmade-pildi järgi ei suuda ma tuvastada kas ma peaksin oskama hinnada su teadmise tausta ja otsustada kui detailselt peaks õpetama, küsi lisa kui vaja), mind täitsa huvitaks kirja päritolu.

  58. Old Shatterhand
    Lisatud 7. dets. 2008 kell 15:25 | Püsiviide

    Huvitav, äkki Äripäev lihtsalt “kaotas” ühe olulise andmebaasi ning see jabur kampaania oli katse oma andmekogu taasluua kuskilt mujalt saadud aadresside baasil. DROP DATABASE või hardware failure teinekord ei hüüa tulles. Selgituks nii mõndagi, miks viidatakse suure hooga mingile olematule ITS redaktsioonile, miks saavad kirju inimesed, kes pole kunagi Äripäeva spämmist loobunud jne . See idee on loomulikult absurdne…

  59. Lisatud 7. dets. 2008 kell 21:17 | Püsiviide

    Elevandist kummalisem on see, et kampaania viitab lingile http://www.aripaev.ee/detsember mis annab vastuseks 404 veateadet (ka jupp maad pärast sinu kommentaari, hetkel siis pühapäeva 07.12 hilisõhtu.

    Kui viitsid saada mulle palun saadud kiri koos headeritega (sinu silmade-pildi järgi ei suuda ma tuvastada kas ma peaksin oskama hinnada su teadmise tausta ja otsustada kui detailselt peaks õpetama, küsi lisa kui vaja), mind täitsa huvitaks kirja päritolu.

  60. Old Shatterhand
    Lisatud 7. dets. 2008 kell 23:25 | Püsiviide

    Huvitav, äkki Äripäev lihtsalt “kaotas” ühe olulise andmebaasi ning see jabur kampaania oli katse oma andmekogu taasluua kuskilt mujalt saadud aadresside baasil. DROP DATABASE või hardware failure teinekord ei hüüa tulles. Selgituks nii mõndagi, miks viidatakse suure hooga mingile olematule ITS redaktsioonile, miks saavad kirju inimesed, kes pole kunagi Äripäeva spämmist loobunud jne . See idee on loomulikult absurdne…

  61. Lisatud 8. dets. 2008 kell 08:19 | Püsiviide

    mail2market kodulehel on kirjas, et müügiprotsessi haldab eksklusiivpartner Altex. Aga kuna ma ei tea juriidilises mõttes päris täpselt, kuidas saab eksklusiivpartnerist mööda minna ja teenust otse rentida, siis parem ei oleta ega esita kedagi süüdistavaid seisukohti. Eriti, et mu eelmise sarnasel teemal kirjutatud kommentaari peale sain 2 telefonikõnet, milles asjaosalised juhtisid tungivalt tähelepanu selliste arvamusavalduste võimalikele õiguslikele tagajärgedele.

  62. Lisatud 8. dets. 2008 kell 16:19 | Püsiviide

    mail2market kodulehel on kirjas, et müügiprotsessi haldab eksklusiivpartner Altex. Aga kuna ma ei tea juriidilises mõttes päris täpselt, kuidas saab eksklusiivpartnerist mööda minna ja teenust otse rentida, siis parem ei oleta ega esita kedagi süüdistavaid seisukohti. Eriti, et mu eelmise sarnasel teemal kirjutatud kommentaari peale sain 2 telefonikõnet, milles asjaosalised juhtisid tungivalt tähelepanu selliste arvamusavalduste võimalikele õiguslikele tagajärgedele.

  63. Lisatud 10. dets. 2008 kell 01:38 | Püsiviide

    Ei ole kindel, millele Sa sihid, Jaano, aga paistab, et sel aastel altex Sinult vist jõulukaarti ootama ei peaks? Olgu öeldud, et tegeleme vaid m2m tarkvara müügiga (rentimine ja ostmine). Lepingud sõlmitakse ikka otse m2m ja kliendi vahel. Nii lihtne see ongi

  64. ei soovi kohtukutset
    Lisatud 10. dets. 2008 kell 08:08 | Püsiviide

    Olgu selle altexi poolse konsultatsiooniga kuidas on, aga fakt on hetkel ju see et mail2market aitab oma klientidel spämmida ja seda kõige otsemas mõttes. See võrdlus et tegu on nagu relvade müügiga, on vägagi kohane. Samas tsiviilse maailma relvatootjad reeglina keelduvad terroristidele relvade müügist. Igati JOKK on muidugi altex'i poolt m2m-ist hetkel distatntseerumine, aga olgem nüüd enda vastu ausad ja vaadake kes on peamised kontaktisikud nende veebilehel.
    Loodan et kogu see keiss ikkagi annab ka nendele vastu näppe, kes “lihtsalt tarkvara müüvad ja rendivad”, kuna maailma suurimd spämmivabrikud ei ole mitte spämmi tellijad, vaid just needsamad “tarkvara rentijad”

  65. Lisatud 10. dets. 2008 kell 09:38 | Püsiviide

    Ei ole kindel, millele Sa sihid, Jaano, aga paistab, et sel aastel altex Sinult vist jõulukaarti ootama ei peaks? Olgu öeldud, et tegeleme vaid m2m tarkvara müügiga (rentimine ja ostmine). Lepingud sõlmitakse ikka otse m2m ja kliendi vahel. Nii lihtne see ongi

  66. Lisatud 10. dets. 2008 kell 11:42 | Püsiviide

    Vaata – maailm ei ole sageli nii mustvalge. Mul on tavaks nii inimestele kui organisatsioonidele keda ma kritiseerin pakkuda välja ka konstruktiivseid lahendusi, st niisama plärtsumise asemel soovitada kuidas nad saavad oma käitumist muuta minule (ja loodetavasti ka ülejäänud osale progressiivsest inimkonnast) vastuvõetavamaks.

    Hetkel lõpetasin näiteks koolituse ühele organisatsioonile, mida olen kah mõni aeg tagasi toginud – ja selleni jõudmine võttis … no pea kaks aastat, julgeks väita. Millal ja kas nad sellest koolitusest praktilise tulemuseni jõuavad… Ning see sõltub lisaks minu õpetamisvõimele nende prioriteetidest, konkreetsete inimeste arusaamisest, mingitest fopaadest mille korraldab keegi kes arvab et “ma nüüd juba oskan ise teha” jne.

  67. ei soovi kohtukutset
    Lisatud 10. dets. 2008 kell 16:08 | Püsiviide

    Olgu selle altexi poolse konsultatsiooniga kuidas on, aga fakt on hetkel ju see et mail2market aitab oma klientidel spämmida ja seda kõige otsemas mõttes. See võrdlus et tegu on nagu relvade müügiga, on vägagi kohane. Samas tsiviilse maailma relvatootjad reeglina keelduvad terroristidele relvade müügist. Igati JOKK on muidugi altex'i poolt m2m-ist hetkel distatntseerumine, aga olgem nüüd enda vastu ausad ja vaadake kes on peamised kontaktisikud nende veebilehel.
    Loodan et kogu see keiss ikkagi annab ka nendele vastu näppe, kes “lihtsalt tarkvara müüvad ja rendivad”, kuna maailma suurimd spämmivabrikud ei ole mitte spämmi tellijad, vaid just needsamad “tarkvara rentijad”

  68. ei soovi kohtukutset
    Lisatud 10. dets. 2008 kell 16:16 | Püsiviide

    nõustun et irisemise õigustamiseks tuleb ka parem lahendus välja pakkuda. lihtsaim siinkohas on see et nii massilise meilipommi korral peaks serveriomanik ikka meili sisu üle vaatama (silma peaks jääma näiteks see et unsubs funktsioon oli lahendatud selgelt isikuandmete kaitse seadust rikkuvalt) ja teiseks aru saama, kust meiliaadressid pärit on. käesoleval juhul oli isegi meili sisus üsna otse välja öeldud et tegemist ei ole opt-in listiga.

  69. Lisatud 10. dets. 2008 kell 19:42 | Püsiviide

    Vaata – maailm ei ole sageli nii mustvalge. Mul on tavaks nii inimestele kui organisatsioonidele keda ma kritiseerin pakkuda välja ka konstruktiivseid lahendusi, st niisama plärtsumise asemel soovitada kuidas nad saavad oma käitumist muuta minule (ja loodetavasti ka ülejäänud osale progressiivsest inimkonnast) vastuvõetavamaks.

    Hetkel lõpetasin näiteks koolituse ühele organisatsioonile, mida olen kah mõni aeg tagasi toginud – ja selleni jõudmine võttis … no pea kaks aastat, julgeks väita. Millal ja kas nad sellest koolitusest praktilise tulemuseni jõuavad… Ning see sõltub lisaks minu õpetamisvõimele nende prioriteetidest, konkreetsete inimeste arusaamisest, mingitest fopaadest mille korraldab keegi kes arvab et “ma nüüd juba oskan ise teha” jne.

  70. Lisatud 10. dets. 2008 kell 19:42 | Püsiviide

    Vaata – maailm ei ole sageli nii mustvalge. Mul on tavaks nii inimestele kui organisatsioonidele keda ma kritiseerin pakkuda välja ka konstruktiivseid lahendusi, st niisama plärtsumise asemel soovitada kuidas nad saavad oma käitumist muuta minule (ja loodetavasti ka ülejäänud osale progressiivsest inimkonnast) vastuvõetavamaks.

    Hetkel lõpetasin näiteks koolituse ühele organisatsioonile, mida olen kah mõni aeg tagasi toginud – ja selleni jõudmine võttis … no pea kaks aastat, julgeks väita. Millal ja kas nad sellest koolitusest praktilise tulemuseni jõuavad… Ning see sõltub lisaks minu õpetamisvõimele nende prioriteetidest, konkreetsete inimeste arusaamisest, mingitest fopaadest mille korraldab keegi kes arvab et “ma nüüd juba oskan ise teha” jne.

  71. ei soovi kohtukutset
    Lisatud 11. dets. 2008 kell 00:16 | Püsiviide

    nõustun et irisemise õigustamiseks tuleb ka parem lahendus välja pakkuda. lihtsaim siinkohas on see et nii massilise meilipommi korral peaks serveriomanik ikka meili sisu üle vaatama (silma peaks jääma näiteks see et unsubs funktsioon oli lahendatud selgelt isikuandmete kaitse seadust rikkuvalt) ja teiseks aru saama, kust meiliaadressid pärit on. käesoleval juhul oli isegi meili sisus üsna otse välja öeldud et tegemist ei ole opt-in listiga.

  72. ei soovi kohtukutset
    Lisatud 11. dets. 2008 kell 00:16 | Püsiviide

    nõustun et irisemise õigustamiseks tuleb ka parem lahendus välja pakkuda. lihtsaim siinkohas on see et nii massilise meilipommi korral peaks serveriomanik ikka meili sisu üle vaatama (silma peaks jääma näiteks see et unsubs funktsioon oli lahendatud selgelt isikuandmete kaitse seadust rikkuvalt) ja teiseks aru saama, kust meiliaadressid pärit on. käesoleval juhul oli isegi meili sisus üsna otse välja öeldud et tegemist ei ole opt-in listiga.

3 Trackback-viited