seletage mulle ära, milles trikk on

Mitte et ma suurem I&I fänn olen, aga vahel ikka inimesed kelle blogi (või Reader’i “sharesid”) ma jälgin panevad mõne lipu püsti. Laupä jäi silma selline: Reformierakond levitab piraat-tarkvara WinXP Professional SP3.

Räägitakse, et 2.0 meediast jõuab inff peavoolumeediasse, või et organisatsioonid lausa jälgivad mis 2.0’is toimub – aga igastahes sain mina eile (rõhutan – ajakirjandusliku eksperimendi käigus, mitte soovist omandada illegaalset tarkvara ja häkkimisriistu) öösel selle kenasti alla sikutatud ja lisan I&I ekraanilaksudele veel ühe ehk siis selle ISO sisu (vältimaks hilisemaid piinlikke vaidlusi teemal kas tegemist oli “sellega” või “millegi muuga”; prooviks installima siiski ei viitsi hetkel hakata):

Kas selles on miski puänt millest mina aru ei saa? Nt kogutakse selle kampaaniaga mittelojaalsete kodanike IP-aadresse? Või on tegemist oravateemalise XPga? Või on linnavalitsus selle sinna sokutanud? Tõlgendusvõimalused kommentaaridesse…

ps. nonii, kella 11 seisuga on siis kataloog tühjaks saanud kah.

pps. Mati Leet (Reformi IT) lisab kommentaarides “Meie serveris oli ajutiselt anonüümne ftp lubatud, failid millest jutt, sattusidki sealt kaudu serverisse. Eemaldasime peale failide avastamist need koheselt ning sulgesime anonüümse ftp. Serverisse lisasid muid materjale inimesed, kes antud failidest midagi ei jaganud ega saanudki aru, et miskit valesti on. Kui mina sain jaole, parandasin kohe vea ja kustutasin antud failid.”

Tõesti, surve avatud serveritele on märkimisväärne – kuivõrd mul on tööalaselt kah üks selline kuhu anonüümne saab faile laadida (ent mitte sealt alla laadida) siis saabub sinna ikka igasugust kraami mis reeglina muidugi imeliku nimega alamkataloogidesse ära peidetakse (meenub nt Miles Davis’e kontsertide kogumik n+1 CDl). Nüüd oleks vaja veel logidest vaadata, kes siis ikkagi need 30ndal septembril sinna sokutas – hiinlased, rumeenlased… hiinlane Lasnamäelt?

Postitatud rubriiki autõs. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

27 Kommentaarid