georgia ja kübersõda

Kui mullu käis meil madin serverite ja pankade pärast, siis Georgias tundub olema asi hullem – ehk et hõivatud on netiühenduste marsruutimine nagu kirjeldab RBNexploit: osa 1 ja osa 2.

Neile kes RBNist ehk Russian Business Network’ist kuulnud pole, siis tegemist on küberkriminaalset infrastruktuuri pakkuva ettevõtmisega mille ressursid on tõeliselt high-tech ja sidestus legaalse internetiga JOKK-pestud. Inimloetav kirjeldus Brian Krebs’ilt Washington Post’is, tehnilist tausta David Bizeul’ilt (talvine seis, pärast seda on RBN vist veidi kolinud aga mul pole ühtki head ülevaadet linkida).

Olgu öeldud, et RBNexploit on varem maininud ka RBNi seost Eesti-vastaste küberrünnetega – nende info põhjalikkust arvestades kaldun seda uskuma, paraku pole mul kohapealt õnnestunud kelleltki ahhi ega ohhi saada antud küsimuses.

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

  1. Lisatud 10. aug. 2008 kell 13:16 | Püsiviide

    Kui ma õigesti mäletan, siis Tshetshenia sõja ajal peeti klaperjahti kavkazcenterile. Huvitav, kas mängus olid samad “jõud”?

  2. Indrek
    Lisatud 11. aug. 2008 kell 00:09 | Püsiviide

    Kusjuures hädaabinõuna on Gruusia väliministeerium kolinud blogerisse
    http://georgiamfa.blogspot.com/
    geniaalsed lahendused on tihtipeale lihtsad…

  3. Indrek
    Lisatud 11. aug. 2008 kell 07:09 | Püsiviide

    Kusjuures hädaabinõuna on Gruusia väliministeerium kolinud blogerisse
    http://georgiamfa.blogspot.com/
    geniaalsed lahendused on tihtipeale lihtsad…