voip-over-wireless-mesh

wow. Surfates www.corante.com ajaveebe jäi näppu teema VoIP’ist ja mesh’ist, ehk siis kuidas “internetitelefonindust” rakendada traadita mesh-võrkudes (st kus tugijaamad suhtlevad omavahel ja netiühendust “käest kätte” edasi annavad). Kaks nuppu Locustworld’i veebist: Voice on the Mesh – VON Fall 04 – Boston ja LocustWorld Voice over Mesh – More New IP Telephony Services.

Locustworld on üks omapärane firma, mis aretab softi traadita võrkude jaoks, rakendamiseks community wireless’ina, kehva netiühendusega piirkondades vms. Kogu nende soft on mõsitagi vabalt allalaetav, aga saab ka osta valmiskonfitud kaste. Ja tuge. Ja nimelt sulle vajalikku arendust. Ning nad elavad sellest ära. Cool.

Teine viidatud uudis räägib muideks sellest, et nende APde softi on edukate katsetuste järel lisatud Digiumi “avatud lähtekoodiga kodukeskjaamasoft” Asterisk, muutes mesh-wifi ühtlasi alternatiivseks telefonivõrguks (mida mõistagi annab siduda tava-võrguga). Olen just hetkel testimas Asteriski, tõsi mitte ise süsteemi konfides vaid www.voicenet.ee abil — nad pakuvad muuhulgas võimalust osta nende poolt Asteriskiga konfitud & testitud servereid (ehk et ma maksan raua ja nende know-how eest, soft nagu öeldud vaba, hind kuni 100 kasutaja jaoks mõeldud purgil “midagi 20 tuhande kanti”) ning saan mõistagi ka nende kaudu tava-telefonivõrguga ühenduda.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.