wLex 2.0 käib mürinal

Kirjutasin järgneva Wolli ajaveebi kommentaariks … aga väärib ka siin eraldi äraviitamist: nimelt on Peeter P. “Wolli” Mõtsküla saanud maha wLex nimelise “seaduserappija” täiendustega — wLex võtab e-Riigi Teatajast seadused ning ehitab neile juurde sisukorra, lingid varasematele versioonidele, võrdlusmootori jms. Omaette väärtus on wLex-list mis seadusenimede ametlikud lühendid lingib vastava seaduse värskeima versiooniga, st tekstis seadusele viidates on nüüd võimalik mugavalt kasutada midagi sellist: TeleKS §9. SUPER!

mesikäpp ütles selle kohta nii, et wLex lõikab eRT toodetud leiva viiludeks ja määrib või peale. hea võrdlus. õiguskeskus lisab sinna veel vorstiviilu ja sätib salatilehe kah juurde.

Mul on meeletult hea meel, et keegi taipas leiba viilutada, võitada jne — see on märk täiesti uutmoodi mõtlemisest, mis mõistagi saab tulla ainult kusagilt sealt suunast, kus teatakse, mis asi on GPL jne :-)

Samamoodi tuleks nüüd korraldada mash-up ka kõigile muudele e-riigi pudividinatele. Olles siin mõningate seadustega just tegelenud (AutÕS, TKS, ElSS) tahaksin ma sealt muudatuse juurest linki veel ka seletuskirjale, komisjoni protokollile, saaliprotokollile hääletustulemusele… ehk wLex + TheWorkForYou + veel midagi…

Ja e-riigi arendajad võiksid üritada aru saada, miks Wolli wLexi tegi, ehk mis senistel süsteemidel viga on.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.