Aps saates

No vat sedapuhku sisaldas meie telesaade parajat desinformatsiooni — nimelt on mainitud Namezero.com jõudnud koos teiste dotkommidega (sh paar teist tasuta nimejagajat) sellesse faasi, kus investorid enam tasuta nänni üle maailma jagada ei luba. Küll saab seal 30$ eest aastas nime koos kõigi mainitud teenustega, sh aadressi-forward kuhu iganes.

Lisaks: Sirli küsib kust leida kodanikke kes on pädevad hindama veebi nagu Kaups ja Kaspar? Ausalt öeldes ei ole meist keegi veendunud oma pädevuses, me lihtsalt oleme sellised virgad inimesed, kes viitsivad saadet teha. Aga kes tahab veidi asja tausta uurida… Vt näiteks kursatööd mille teinud Kaisa Sein, või siis seda kuidas Zoomi poisid Arvutimaailmas veebi hindavad.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Tehnokratt!. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

3 Kommentaarid

  1. Kaido Irval
    Lisatud 30. jaan. 2001 kell 00:50 | Püsiviide

    Veidi soovitusi

    Järgi on proovitud selline koht nagu http://www.gandi.net

    Raha tahavad saada 11 eurot aastas (u 12 USD). Aadress jääb maksjale ning kui aasta hakkab mööda saama, siis 30 päeva enne saad meili, milles tuletatakse meelde maksmistähtaja saabumist.

    Andmete muutmine ka kiire ning mugav.

    Mainitud http://www.domaininfo.com on hea ja ülevaatlik, kuid hinna poolest kallim kui gandi.

    Ja niisama ei maksa nö “lemmikaadressi” otsinguväljale tippida, sest see ei jää teenusepakkuja poolt märkamata! Võib tõepoolest juhtuda, et nädala pärast on keegi “ülesostja” selle endale võtnud ning lehel ilutseb teade MÜÜA!

    EDU!

    • Tonis
      Lisatud 5. veebr. 2001 kell 13:10 | Püsiviide

      Gandi tundub kuidagi … Tean, et on inimesi kes seda muidugi kasutavad.

      Aga ise kasutan näiteks Directnic.com teenust. 15$ aasta. Ja kõik siiamaani ilus olnud. Üks tuttav sai seal vist isegi deebetkaardiga maksta (ei tea kommenteerida, olen ise krediitkaarti kasutanud).

      Seega lihtsalt silmaringi avardamiseks – http://www.directnic.com/

      Tõnis.

  2. Peeter Marvet
    Lisatud 30. jaan. 2001 kell 21:28 | Püsiviide

    Sirli sai meie soovitused kätte ja kirjutab:

    Tänan kiire ja ÜLDSE vastamise eest!

    Olen Peda Infoteadukonna tudeng ja meil on väike praktiline töö käsil. Kümnest küsimiskohast vastasid ainult sina ja WWW Wärk-TELE2. Au teile ja EDU!

    Täname soovimast, katsume kuidagi hakkama saada ;-) (aga tunnistan ausalt, et ka meil jääb vahel osa kirju ka vastamata, olgu siis põhjuseks küsimus millele vastust ei oska kohe esimesel hetkel välja käia, või lihtsalt kiire aeg)

    Sirlile läinud e-postis kommenteerisin meie kriteeriume nii (loodan, et K&K teemaga nõustuvad):

    üldiselt on igaühel veidi omad kriteeriumid, laias laastus on nendeks aga see, et lehel oleks arusaadav struktuur, ta oleks mõnusalt navigeeritav ja inf oleks ülesleitav, lisaks meeldiv visuaalne välimus (mis on stangna ja mis selle aasta mood? seda ütleb vahest kõige paremini omaenda kogemus), et asi ei sisaldaks miskit tarbetult suurt graafikat, ja et kõigel sellel oleks mingi ülesanne (mis oleks ka täidetud). nüüd muidugi erinevad kodanikud panevad eri asjadele rõhku, nt minda olen nõus unustama kehva kujunduse kui sisu on hea (ja mõni teine jälle vastupidi).

    üldiselt on veebi arvustamine tänamatu töö ja eriti ei soovitaks seda kellelegi.

    Sirli saatis meile ka paar viita (mis muideks päris hästi minu mõtetega kokku lähevad:

    Criteria for assessing resources of internet /
    Seven Criteria for Assessing Performance Indicators
    :

    • Direct
    • Objective
    • Adequate
    • Quantitative, Where Possible
    • Disaggregated, Where Appropriate
    • Practical
    • Reliable

    Criteria for evaluation of Internet Information Resources