wordpress ja teemaraamistikud

Lähedalseisjad teavad, et ma olen kevadest saadik agaralt (ogaralt?) tegelenud WordPressi õppimise … ja väikest viisi ka õpetamisega – nimelt hakkas mulle mingil hetkel sügavalt vastu tava alustada kujunduspõhja loomist nullist või iidsest standard-teemast nimega Kubrick. Samas kui saadavalt on hulk oluliselt vingemaid teemasid ja teemaraamistikke. Õigupoolest olingi ma alguses tasuliste profiteemade fänn (nt studiopress.com, greetings Brian! ), aga ühel hetkel võtsin ette suurema ringkäigu ja avastasin raamistikud ning eriti Thematic‘u (greetings, Ian & Chris!) sest …  Genesis‘t siis veel polnud.

Ja tasapisi hakkab kätte jõudma aeg seda kõike edasi õpetama hakata – mis vajaks aga kerget promo ja niisiis on mul valmimas ports ekraaniviisoreid mis aitavad algusega järje peale saada.

PARAKU … paistab, et ma suutsin pärast esimese video salvestamist jätkata normaalse mikrofoni asemel sisemikiga mistõttu need videod tuleb ümber teha AGA äkki on lgp lugejatel/vaatajatel ka mingeid sisulisi soovitusi mida peaksin teisiti tegema, nt õpetan ma CSSis midagi sellist mida mitte mingil juhul ei tohiks teha?

EHK kui viitsid vaata ja kommenteeri siinsamas – kui tahad sõbrale jagada saada Youtube playlisti link, sest üksikud videod lähevad väljavahetamisele. Ja vaadata on mugavam minu channel’i pealt :-)

Kui pildist jääb silma, et mul on enda tarbeks kasutusel mõned tekstifailid stiili- ja funktsioonipõhjadega, siis need ja video käigus tehtud childtheme’i leiab:

Postitatud rubriiki sahteldamata asjad. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

5 Kommentaarid

  1. Lisatud 11. okt. 2010 kell 18:55 | Püsiviide

    Mõned asjad on, mida ma ise teeksin teistmoodi:

    1px tausta ladumine on tegelikult asjatu ressursikulu renderdamisel. Aeglasema seadme puhul on selle ladumist täitsa võimalik silmaga näha. Tee parem paarikümne px kõrgune taust, suurust lisandub failile minimaalselt, sest lisainfot seal sisuliselt ei ole, aga palju kiirem on laduda viewpordi täitmiseks 10-20x veidi laiemat pilti kui 700x 1px pilt. Väga nähtavat vahet tänapäeval ei pruugi olla, aga ikkagi.

    CSSi shorthandi kasutamisel ääriste või veeriste määramisel võiks ära näidata kõik neli serva, sest ei saa alati jääda lootma sellele et brauser defaultib 0px peale. Eeldatavasti nad kõik seda teevad, aga ei või iial teada.

    Logopildi paigutamisel võib ID lisada otse pildile, kui divi ainus eesmärk on paigutuse muutmine, mitte millegi muu mahutamine. Nii on kood on lihtsam ja div-suppi tekib vähem.

    WP osas ei oska sõna võtta, seda maailma ma ei tunne.

    • Lisatud 11. okt. 2010 kell 20:09 | Püsiviide

      mmm… Sa ütled sellega, et margin/padding 0px; ei pruugi anta 0px 0px 0px 0px vaid võib miskil puhul olla tõlgendatav kui margin/padding-top 0px; ?

      • Lisatud 11. okt. 2010 kell 20:50 | Püsiviide

        Ei, mu arust oli sul ühes kohas midagi sarnast: padding: Npx Npx Npx. Ehk miskipärast kolm väärtust, mitte neli. Aga äkki ma nägin valesti. Margin: 0px; peaks olema üheselt tõlgendatav, aga ma ei julgeks kindel olla, mis toimub kolme väärtuse puhul. Pardon, kui valesti vaatasin.

        • Lisatud 12. okt. 2010 kell 04:17 | Püsiviide

          Ai, on tõesti üks selline padding mille ma näitlikult chrome devtoolsist kopisin – ja niimoodi on see tõesti ka Thematic’u default.css’is antud, kolmega. AGA kui edasi vaadata siis eelneb sellele reset.css’is kõikvõimalike paddingute 0px (täpselt sama kasutusel muideks siin lehel, kui kedagi peaks huvitama). Mis võiks olla huvitav nüanss juttu põimida ja viidata, eks? Ja tnks need muud mõtted, katsun kah kasutusse panna :-)

  2. Lisatud 23. okt. 2010 kell 18:45 | Püsiviide

    3 väärtust margin või padding puhul tähendab: 1) top, 2) right and left, 3) bottom. Väärtusi saab shorthandi kasutades anda 1, 2, 3 või 4, vt http://uxd.im/bhY5qR Sõltumata väärtuste arvust on kõik 4 külge shorthandi kasutades alati määratud. Ei ole ise täheldanud desktop brauseritega, et mõni neist valesti arvutaks, sõltumata väärtuste arvust, peavaluks on pigem teatud isendite bugid, aga sellest ei pääse niikuinii, shorthand või mitte.