OSX ekraaniviisorid salvestan edaspidi IShowU'ga

Tehes allpoololevat petitsioon.ee ekraaniviisorit katsetasin Techsmith’i Camtasia:mac’i – sest ma ei viitsinud Windows’i üles buutida ja seal on mul mõistagi sama softi PC-versioon. Kuna raadiotöö on õpetand mind hindama head heli siis tahtsin kasutada oma Ediorol’i UA-25 USB-audioliidest… aga Camtasia:mac ei saanud hakkama selle ühe kanali monoks kuulutamisega ja ma olin sunnitud salvestama heli eraldi Audacity’ga ja pärast kokku kleepima. Lisaks võttis tulemuse kodeerimine aega – ja ma ei oska öeldagi kui suur see sai, sest üleslaetud faili ma oma arvutist enam ei leia :-(

Kuna mul oli aga vaja teha kiiresti mõned ekraaniviisorid – ja järgmine nädal veel mõned – siis võtsin kätte ja hankisin pärast mõningast twitteri-jälgijatega konsulteerimist endale IShowU HD Pro. Võimalusi oleks olnud veel, aga kiire katsetamine jättis sõelale veel vaid Screenflow. Peamine erinevus on töökorralduses – kui IShowU puhul pannakse kõikvõimalikud highlight’id jms pildile peale koos salvestamisega siis Screenflow sarnaneb rohkem Camtasiaga – salvestad ja siis paned tulemuse kokku mitme-träki-videoeditoris. Kuna ma niikuinii salvestan alati niikaua uuesti kuniks tulemus OK tundub (ning äärmisel vajadusel saab lõigata ka iMovie või mõne proffima lahenduse abil) sai lõpuks ostetud ära IShowU – sest see peaks normaalse prose puhul suutma video lennult ära renderdada mis on äärmiselt mugav.

Aga mis mulle eriti meeldib… on sellised pisiasjad nagu:

  • saab anda custom taustapildi ning kaotada salvestuse ajaks ära desktopil vedeleva träni
  • ma saan UA-25 mõlemad kanalid kuulutada monoks ja lennult kokku miksida (võin vajada järgmine nädal tehes ekraaniviisorit kus peamine jutustaja ei ole mina ise)
  • ja audio-monitor, ehk saan soovi korral klappidest kuulata kas heli on puhas (tõsi, vähemalt minu süsteemis kerge viivitusega – pikalt kuulamine segab keskendumist)
  • viisakad klahvivajutuste ja hiireklõpsude markerid
  • kuvab soovi korral ekraanil raami (nii salvestuse ajal kui enne) mis näitab salvestatavat ala, väga mugav enne kõik aknad paika panna
  • presetid väljunditeks nagu Youtube HD
  • tõsi, vaikimisi kipub tegema “hiirejälitust” ehk filmima mingit ala hiire ümber ja see tektiab merehaigust; võimalik, et asi on üle-elatav kui harjutada sisse eriti rahulik hiireliigutamine (note to self – ei tohi enne salvestust 3 topelt-espressot teha, ei tohi)
  • … ja maksab vaid $59.95

Esimene katsetus, tegelt tuleks ümber teha ja mõned selgitused lisada (total ink, GCR). Ingliskeelne (sest pidin õpetama üht norrakat). A muidu olen rahul. Tänud kõigile kes võtsid vaevaks soovitada, olgu siis IShowU’d või mõnda muud. Kasutatud pilte ühelt ETV Unetute salvestuselt (trv! Wolli, Teller jt) ja 2008 Kiruvere Muinaslaagrist. Ja Youtube HD kvaliteet on ikka super… Peaks vanad ekraaniviisorid kah ümber konvertima.

Postitatud rubriiki ekraaniviisorid märksõnaga , , . Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

Üks trackback-viide