ärev mõttelaad paanika osakonnas

Viimastel päevadel on hakanud meediasse sattuma arvamusi küberrünnete kordumise tõenäosusest aprilli lõpus – näiteks eilses EPLonline nupus jõuab Dmitri Kuznetsov riskihinnanguni 50:50, aga seda tuleks vist lugeda kui “arvamused lähevad lahku”. Kogu ülejäänud info keerleb selle ümber, et olevat mingi kuulujutt justnagu pandaks kokku botnetti jne. Vaatame siis kus see kuulujutt levib:

Kõik need keerlevad Dmitri Kuznetsovi ümber – cybersecurity.ee juures pole autorit mainitud, aga see tundub olema tema projekt, samuti sealt edasi viidatud saidid nagu hermitage.ee (ja mõistagu PIT Consulting kah). Infosecurity.ee peal kajastab teemat Dmitri, Arvutikaitse.ee viitab Dmitrile jne.

Ehk meil on üks tubli infoturbe müügitegelane, kes aktiivselt levitab “kuulujuttu” mis on tõusnud juba 50:50 riskianalüüsiks. Rääkisin Dimaga kes oli ka nii lahke ja viis mind kokku oma hinnangu allikaga – ja ma ei saanud isegi ühtegi vihjet mis viitaks sellele, et kellelgi on kusagil kunagi olnud mingisugunegi seos Mayday ja potentsiaalse rünnaku vahel.

Mul hakkas kohe kergem. Kartsin nimelt, et vahest tegin Dimale liiga kui EPLile tsitaati andes “ärevat mõttelaadi” mainisin – aga ilmneb, et mul oli õigus. Ja peavoolumeediale soovitus, et kui kolmest küsitletust kaks annavad mõistu-vastuseid jõulukuuskedest ja küünaldest, siis võiks teha loo pigem sellest miks see kolmas ekspert oma uudisega nii järsku välja ujus. Uudis saab vingem ja sellest on lugejatele ka reaalset kasu.

This entry was posted in cybercrime, turvalisus. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

16 Comments