vikipeedia ja kaks lemmat

Eeldades, et minu lugejate hulgas on ka mõni vikipeedia-adminn püstitan sellise hüpoteetilise küssa (igasugune seos mainitud ametiga on puhtalt minu fantaasia, lihtsalt päevakohane näide):

Oletame, et Veterinaar- ja Toiduamet on pannud kokku väga hea infi Newcastle’i tõve kohta ning nad oleksid valmis selle teksti vabaks andma ning eestikeelses vikipeedias artikli looma või olemasolevat oluliselt täiendama (ning edaspidi jälgima, et sinna keegi “haiguste ravi, kontrollitud” ei kirjuta). Ehk (c) on OK, oletame et ka WP:NOR on täidetud ning keegi ei arva, et see artikkel on nüüd tema ainuomand. Maksumaksja on asja kinni maksnud, tegemist on piisavalt notable teemaga. Samas on asutuse põhikirjaline kohustus üldsust inffida (lisaks huvigruppide nagu Tallegg soov) mis teeks sellest justnagu vikispämmi.

Kas oleks mingi viis see asi aktsepteeritavaks kujundada? Mingi disclosure?

Postitatud rubriiki Arhiiv. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

6 Kommentaarid