RSS kolis FeedBurneri peale

Testides mõningaid nippe (mh podcast.kolhoos.ee peale mõeldes) kolisin www.tehnokratt.net RSS-uudistevoo üle FeedBurner’i alla. Ennekõike selleks, et saaks teada palju on RSSiga lugejaid, mida loetakse jne.

Praktiline teostus on 301-redirect senisel URLil mis viib enamuse kliente lupsti edasi uude kohta. Feedburner väidab, et mul on nüüd 230 tellijat :-) Google Analytics annab kehvematel päevadel (st kui Savisaar ja Teller ei viita) 350 unikaalset veebikülastajat muideks (valdav enamus tuleb neti.ee’st ja otsib subtiitreid või tasuta viirusetõrjet), miska selline püsitellijaskond on impressiivne. Tänan tähelepanu eest!

Redirect sai lisatud ka Henrikule, kes mõni aeg blogipostituses kuulutas oma sööte ümberkolimisest Feedburneri alla ning eeldas, et enamus lugejatest reageeris. Eelmise nädala keskmine oli ca 70 tellijat, pärast redirecti annab 120.

Aga probleem: blog.tr.ee ei saa (vähemalt hetkeseisuga) redirectile pihta ja tuleb kirjutada-paluda muuta. Lisaks: kui kasutan Feedburneri võimalust lingid statistika eesmärgil redirectida läbi nende URLide ei toimi ka blog.tr.ee otsing mis eeldab minu saidi aadressi URLis. Vajadus tegeleda.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

8 Kommentaarid

 1. Larko
  Lisatud 23. jaan. 2007 kell 20:43 | Püsiviide

  Juba jõudsin ehmatata, et mu lugejasse Su postitusi korraga 22 plahvatas. :-)

  • kaur
   Lisatud 23. jaan. 2007 kell 22:42 | Püsiviide

   mulle plahvatas kaks.

   aga henriku lingiga on midagi jama. link oleks nagu õige, aga anab 404.

  • Peeter Marvet
   Lisatud 24. jaan. 2007 kell 08:59 | Püsiviide

   Ouch, ma Henriku keerasin õhtul DNSi õppides metsa (viisakalt väljendudes). Tänud, ja tagasi nüüd.

   Ja Larko, muideks, kui sa peaksid kunagi kolima Feedburnerisse siis anna selle URL teada ja ma saan su saidile/saitidele selle üsna lihtsalt kehtestada.

  • roland
   Lisatud 24. jaan. 2007 kell 11:20 | Püsiviide

   http://www.micropersuasion.com/2007/01/links_for_20070_21.html
   del.icio.us’e päeva lingid on voolugejas kimbus koos hulka mõnusam vaadata
   tegu kahjuks vist wordpressi mitte userlandi vidinaga

   ps. au ja kiitus podcastinduse uuesti käima lükkajatele

  • Peeter Marvet
   Lisatud 24. jaan. 2007 kell 14:47 | Püsiviide

   Peaksidki tulema kimbus, lihtsalt sisselülitamisel pistis Feedburner n+1 päeva kimbud järgemööda tulema… sry

  • Larko
   Lisatud 24. jaan. 2007 kell 23:36 | Püsiviide

   Jätan meelde, kuid esialgu pean oma rumalust tunnistama. Ma nimelt ei saa üldse pihta, milleks see asjandus peaks hea olema. Isegi Feedburneri veebisaidilt ei leidnud lihtsalt arusaadavat seletust selle kohta.

  • Peeter Marvet
   Lisatud 25. jaan. 2007 kell 04:33 | Püsiviide

   Feedburner pakub sulle statistikat RSSi kasutava lugejaskonna kohta (lihtsalt logifailist RSS lugemiste arvu kokkulugemine ei ole mõistlik, sest siin mõned loevad iga 5 min takka ööpevaringselt).

   Lisaks palju muud, nagu RSS “normaliseerimine” (mh oskab igale lugejale anda sobivat versiooni, kellele 0.9 kellele 2.0, kellele Atom), podcasti-RSSi tekitamine lihtsalt MP3-linkidega RSSist, vidinate nagu “salvesta delicious’i”, “kasutatud tagid” ning “lingid Technoratist” lisamine, reklaamid RSSis jpm.

  • Larko
   Lisatud 25. jaan. 2007 kell 11:54 | Püsiviide

   Aitäh!

   Feedburneri omadele võiks vihje korras teada anda, et kui mind tahetakse asja kasulikkuses veenda, siis mitte ei kutsuta mind filmi vaatama vaid edastatakse asi selgesõnalises kirjas. Võib-olla olen ma vanaaegne, kuid eelistan ilusatele piltidele otsesõnalist teksti. Sellisel kujul turustamisest jääb mulje nagu seal polekski midagi sisulist peale mulli.

   Vähemalt palja statistika pärast ei pea ma mõttekaks selle kallal tülitsema hakata. Samuti ei pea enda asjaks sellesse sekkuda, millises formaadis keegi mu blogi loeb. Kellel selle vastu huvi, leiab küll ise endale sobiva formaadi. Podcasti regulaarselt tegema ei hakka, mõne üksiku mp3-faili pärast feedi tekkitada ei viitsi. Ehk siis minu jaoks vähemalt esialgu pigem mänguasi kui tõsine tööriist.