spämm-spämm-spämm

Pirra infib esimesest maakeelsest blogi-kommentaari-spämmist. Nii ei tehta. Nojah, asja taga on Timo Teder ja “Commericial Network Solutions OÜ”. Selle firmaga meenub mulle vaid keiss, kus Timo lubas php.ee kohtusse kaevata selle threadi pärast.

Timo: “PHP.ee hagi idee sain ma oma sõbralt Kristjanilt, kes on Intrali juhataja. Kristjan mainis kunagi lõunalauas, et plaanib selle ebameeldiva kodulehe tegijad kohtusse kaevata. See on tõepoolest väga ebameeldiv, kui mingid anonüümsed tüübid suvalist laimu internetifirmade aadressil esitavad.”

Jajah, Intrali/Aspiti-Kristjan oli see kõva vend kelle kohtuga ähvardamisest sai alguse sündmuste ahel mis päädis PHP-Martiniga tehtud saatega eelmisel suvel (OGG). Vaatamata minu pingutustele ei nõustunud Kristjan oma poolt eetris selgitama. Ja ka Timo ülalolev lause on pärit eitavast vastusest, mille sain omapoolsele pöördumisele:

Aga see selleks, mina pean nüüd OMA lubadust pidama, miska olgu Timole ja CNSile edastatud kutse Tehnokratti selgitama kuidas ikkagi selle vabavaraga lood on – kas “Linux toimib vigaselt või ei toimi üldse” või on see pigem “Efektiivne maailmavaade: 100% avatud ärirakendused” (või ongi vigased mittetoimivad ärirakendused efektiivse maailmavaate aluseks?). Loomulikult on teretulnud ka juriidilised teooriad mis seletavad, kuidas nende kahe väite kokkupanemine laimuks kvalifitseerub – sest selles ongi ju kogu kära point?

Sest jah, prob oli minu arusaamise kohaselt nimelt ülalviidatud threadis sisaldunud lingis ja kommentaarides mis puudutasid Timo Teder: Linux ei ole sõber artiklit Maalehes ja sinna kõrvale CNSi kompetentse (Timo on vastates selgitanud, et Maalehe lugu käib vaid Linux-on-desktop kohta… aga eks lugege ise).

Kui Linux keeruline tundub siis räägime toolidest:

Timo 30.08.2005: Pm sama teema, mis ma ei osta mitte 550 kroonised vaid 5500 krooniseid kvaliteetseid ja ergonoomilisi töötoole.

bas*c.ee 01.09.2005: Väikese seljatoega töötool. Käetugedeta. 529 krooni / tk

Aga noh, tegemist on vähemalt väga nõutud tooliküsimuste konsultandiga, hinnakirjas on isegi eraldi lahter:

Kõik tööd, mille teostajaks on tellija nõudmisel Timo Teder. 695kr/h

Jeee….

Täiendet: Neeger samast asjast, vt ka kommentaare (eriti inspireeriv on see HTMLi peidetud “Töö, öö, tö, tö, ttöö, tööö, tööö, ötö, röö, 5öö, 6öö, yöö, höö, göö, föö”)

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

8 Kommentaarid

 1. sepp
  Lisatud 2. sept. 2006 kell 01:42 | Püsiviide

  käidi mulgi “külas” ja selline ebaprofessionaalsus paneb ausalt öeldes kukalt kratsima – kuna blogipidajad on kommentaarispämmiga VÄGA hädas, siis võib umbes kahes asjas suht kindel olla:
  – spämmkommentaar eemaldatakse kiiresti
  – tekib isiklik negatiivne reaktsioon

  asja miinuspoolele lähevad kahjuks blogijad, kes asja põhjates ja samal ajal linkides poolenisti reklaami teevad – palun ärge tehke seda, see ainult aitab neid google reitingus jne – täidab spämmimise eesmärki

  ps. loomulikult külastasin peale spämmposti saamist nende lehte, et vaadata, kellele ma “tänu võlgnen” ja kas saaksin kuidagi “memme vaeva tasuda” – leht oli veel parooli all ja ei näinudki…

  • Janek
   Lisatud 2. sept. 2006 kell 09:28 | Püsiviide

   Jajah, kribasime ka eile faktidest ja uurisime seda veidi. Tõesti, ei tasu linkida ega mainida. Nees b s c. ee (nagu PASK) kommentaarid tasub ära rikkuda või kustutada.

  • Lisatud 2. sept. 2006 kell 20:06 | Püsiviide

   Täitsa lahe, tehku. Ilusaid asju (Ipod) võib ikka reklaamida ja ilusad inimesed (CKass) võivad kõike reklaamida. Mukl on mure ainult blog.tr.ee pärast kui seal promopostitusi on rohkem kui personaalseid postitusi (siiski on see veel kauge tulevik).

  • Gea
   Lisatud 2. sept. 2006 kell 20:12 | Püsiviide

   see äri on timo tederil kahasse dateli juhatuse liikme ja aktsionäri andres tederiga, näitas äriregister. vaat kus spämmiäri :p

  • martin
   Lisatud 3. sept. 2006 kell 17:52 | Püsiviide

   Miks ma arvan, et kui selle tsirkuse taga ei oleks “legendaarne” internetiärikas Timo Teder ja tema firma CNS, siis see teema ei oleks uudiskünnist ületanud. Muidugi see Linuxi artikkeol oli ka huvitav.

   b***c.ee – MTÜ Maa- ja Merespordi Liit LOL

  • Peeter Marvet
   Lisatud 3. sept. 2006 kell 20:46 | Püsiviide

   Martin – õigupoolest kirjutasin ma selle postituse valmis ja lasin veebi ENNE, kui firma tausta süvenesin. Lihtsalt põhimõtteliselt saavad kõik spämmijad pasunasse.

   Aga siis ma vaatasin veelkord ja avastasin seose Timoga… noh ja postitus sai märkimisväärselt ümber kirjutatud. On tiba vahet, kas spämmib pisike lauafirma või legend ise. Lauafirmale võiks lihtsalt öelda “ärge tehke nii”, aga antud puhul on võimalus, et haigus areneb teenuseks…

  • Tõnu
   Lisatud 8. sept. 2006 kell 16:51 | Püsiviide

   nüüd ma saan sellest Maalehe artiklist küll aru – selle kirjutas ju tunnustatud tooliekspert!

   “Kõik tööd, mille teostajaks on tellija nõudmisel Timo Teder. 695kr/h”

   vaat see rida tõmbab näo juba tõsiselt naerule! Huvitav, kas see käib ka linuxi-teemalise laimu produtseerimise kohta?

  • mhmh
   Lisatud 8. sept. 2006 kell 17:29 | Püsiviide