marketing, live on internets

Pärnus toimuvalt Turunduskonverentsilt tuleb täna-homme audiostriim. Asi võiks tähelepanu väärida, kuivõrd mitmed ettekanded käivad word-of-mouth jms mitte-reklaamse marketingi ja meediast mööda vaatava suhtekorralduse kohta, mis viimasel ajal tänu netile jõudsalt on kasvamas.

Kuna minul ja konverentsid.ee rahval on laiem huvi striimimise ja konverentsi-audio vastu (kas kuulab tavaline konverentsi sihtgrupp? kas oldaks nõus maksma? kas oldaks nõus sponssima?) siis on sedapuhku minimaalse barjääriga registreerimine, st striimi URLi saad automaagiliselt kui saadad meili aadressile [enam pole mõtet] (kogutud aadresse ei spämmi, aga jätame vabaduse küsida pärast konverentsi tagasisidet ja edastada rangelt asjassepuutuvat inffi, nt konverentsi audio mp3-kujul kättesaadavaks muutumine). Kõigi probleemide korral sõnumineerida skype:petskratt

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

5 Kommentaarid

 1. Larko
  Lisatud 18. mai 2006 kell 10:17 | Püsiviide

  Et striimis kuulama sedapuhku ei jõua, seisneks minu jaoks regimise mõttekus selles et mp3-faili asukoht teada saada. Millegipärast aga arvan, et see teave minuni ilma regimatagi näiteks Krati veebilehelt jõuab. ;-)

  • JK
   Lisatud 18. mai 2006 kell 11:08 | Püsiviide

   Striimi eest kindlasti poleks nõus maksma, kuna seda suudavad enamus inimesi jälgida vaid väikese osa päevast. Pealegi on striimi jälgimisele raske kontsentreeruda muu töö kõrvalt.

   Suur probleem on see, et tegu on audiostriimiga ja mite videoga, mis vähendab selle kasulikkust pea 10 korda. Pilt on väärt 1000 sõna. Seega pigem väheneb väärtus 1000 korda :) Kas tõesti Linxtelecom ja teised ISPd ei suuda videot pakkuda? Hetkel pigem teevad promo oma piiratud tehnilistele võimalustele.

   Salvestatud mp3 eest oleks ehk mingi 5-10 kr per ettekanne nõus maksma. Videosalvestuse eest ehk 10-50 kr per ettekanne.

   Viga oleks üritada striimi ja ettekannete eest küsida pea sama suurt raha, kui päris kohaloleku eest. Mulle tundub, et ka 10% konverentsi hinnast oleks palju, ülekande väärtus on nii palju väiksem kui reaalsel kohalolekul.

   Algatus on aga hea ja seda peab kindlasti ka edaspidi rakendama, aga veidi edasi arendades. Edu !

  • Peeter Marvet
   Lisatud 18. mai 2006 kell 21:44 | Püsiviide

   Jah Larko, ma usun et sina leiad. Aga paljud eestimaalased ei loe veel minu ajaveebi ning võiksid saada kuidagi teisiti infitud :-)

   Ja Jüri — mul ei ole hetkel mugavat pildiga striimimise lahendust, nagu ka mitte Doug Kaye’l (ning ise olen tänu ITconversatsionsile harjunud audio-only lahendusega). Aga otsimine käib. Ja striim ei ole Linxtelecomi promo, ma lihtsalt ostan neilt icecast-serveerimise teenust (või mõnedel non-profit puhkudel lihtsalt palun ilusti) ning olen nendega igati rahul. Ma arvan, et bleeding endge lahenduste panemine telekomifirmade toru/serveri peale on pigem minu ja sinu (ja audiovideo-teenust osutavate firmade) kui telekommide töö.

  • Erki Esken
   Lisatud 18. mai 2006 kell 22:40 | Püsiviide

   Palju striimihuvilisi kokku tuli? Kas edaspidi Skypecastina (https://skypecasts.skype.com/) ei võiks proovida sellist striimi teha?

  • Peeter Marvet
   Lisatud 19. mai 2006 kell 10:32 | Püsiviide

   Kusagil 30-40 oli eile. Skypecastina pmt saaks, aga… mulle kangesti meeldib valida ise koodek ja kvaliteet (ning antud puhul poleks suurt eelist kahepoolsest sidest). Aga mul oli isegi mõte panna skypecast lisaks püsti.