sain eluaegse garantii

Ostsin apteegist kraadiklaasi, sellise elektroonilise. Lugesin kasutusjuhendi läbi ja avastasin eluaegse garantii. OÜ Sanata kirjutab:

Me anname tootele eluaegse garantii alates toote ostukuupäevast. Kõik kahjustused, mis tulenevad mitteotstarbelisest kasutusest, ei kuulu garantii alla. Garantii ei kehti patareide ja pakendi kohta. Garantii nõue tuleb esitada koos ostutsekiga, pakendi ja kasutusjuhendiga. Küsimuste tekkimisel palun võtke ühendust maaletoojaga või konsulteeriga edasimüüjaga.

Soome-rootsi-jne-keelsetel juhenditel on muideks vaid 2-aastane garantii ja nõutakse ostutsekki. Ja ingliskeelses juhendis mille leiab valmistaja veebist:

We grant you a lifetime warranty after the date of purchase. Any damage caused by improper handling shall not be covered by the warranty. Batteries and packaging are also excluded from the warranty. All other damage claims excluded. A warranty claim must be submitted within the warranty period. Please package your defective thermometer well and send with sufficient postage to:

Pakendi ja kasutusjuhendi eluaegset alleshoidmist ei nõua keegi peale meie maaletooja. Ja 2-a garantii puhul ostutseki küsimine on mõistetav, eluagse puhul piisaks nähtavasti proof-of-life’ist tingimuse “submitted within the warranty period” täitmiseks, nt foto elusast omanikust koos värske ajalehega? Seda mõistagi eeldusel, et toode saadetakse garantiisse PÄRAST ostmist.

Või… mida mõista “eluaegne” all?

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid