saate saateks

Üld-poliitilisest situatsioonist niipalju, et kolhoos.ee on viimastel päevadel aeglasevõitu tänu miskitele eriti usinatele referer-spämmijatele (miski uus strateegia ummistas minu referer-spämmi jälgimise andmebaasi). Tegelen, aga hetkel on liiga ilus ilm.

Aga saates. Me räägime PRist (nagu ikka), blogiliikluse jälgimisest (www.technorati.com, www.google.com/analytics — ahjah, ja eriti Kajale tervitused seoses Pop-sessiooni ajaveebidega ja soovitus panna oma lugemis-listi Steve Rubel, kes sageli käsitleb ajaveebi-buzzi jälgimise vahendeid :-) Ning haibime kahte softi: www.hamachi.cc on megamugav virtuaalvõrgu-soft, mis vähemalt Steve Gibsoni hinnangul piisavalt turvaline (loe-kuula tema Security Now podcasti), Unyte www.unyte.net on aga Skype plugin mis võimaldab jagada välja mõnda programmi või tervet töölauda (nt saab aidata sõbral arvutit “remontida”).

Mängime katkendeid ka kahest podcastist:

Ja saates vist ei old juttu… aga Henrik soovitab — ja mina nüüd kah — Tiki Bar TV’d. www.tikibartv.com Ning kindlasti ei olnud meil saates Mardi soovitust (aga ka see väärib edasi soovitamist).

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

9 Kommentaarid

 1. Ardi Palm
  Lisatud 15. jaan. 2006 kell 17:41 | Püsiviide

  Unyte õige aadress peaks olema http://www.unyte.net

  • Peeter Marvet
   Lisatud 15. jaan. 2006 kell 22:46 | Püsiviide

   thnks, fixed :-)

  • Ardi Palm
   Lisatud 16. jaan. 2006 kell 00:20 | Püsiviide
  • Larko
   Lisatud 16. jaan. 2006 kell 02:19 | Püsiviide

   BlogShares’i spider vist ei pääse Tehnkoratile ja kolhoosisaitidele juurde. Tehnokrati puhul on error “Read timed out, Last Check: 04:17 25 Dec 2005” ja mul mõned kolhoosisaidid juba tükk aega indekseerimist ootamas. Äkki on seegi selle referer-spämmindusega seotud?

  • Kaja
   Lisatud 16. jaan. 2006 kell 10:08 | Püsiviide

   Aitäh Steve Rubeli soovitamise eest – on tõesti jälgimist/järgimist väärt.

  • Peeter Marvet
   Lisatud 16. jaan. 2006 kell 10:23 | Püsiviide

   appi, on jah technorati.com … parandet — paistab, et mul oli ikka vääääga kiire laupäeval lastega ujuma :-)

  • mart
   Lisatud 18. jaan. 2006 kell 20:33 | Püsiviide

   Security Now ruulib, olen kuulanud algusest peale. Leo ja Steve räägivad väga lahedasti ja huvitavalt.

  • Mart
   Lisatud 24. jaan. 2006 kell 11:14 | Püsiviide

   Mida tähendab “piisavalt turvaline”? Piisav mille jaoks täpselt? Ehk siis, Steven (mitte Steve) Gibsoni “taseme” kohta: http://www.grcsucks.com/. Ja ära mitte kunagi usalda turvaeksperti, kes kasutab terminit “secure from the ground up” – ta ilmselt ei tea, millest ta räägib.

  • Peeter Marvet
   Lisatud 26. jaan. 2006 kell 13:21 | Püsiviide

   Jajah, Gibson on vaieldamatult “värvikas kuju” kelle leidub oma ports vaenlasi. Vt kasvõi TheReg’i http://www.theregister.co.uk/2006/01/21/wmf_fud_from_grc — aga samas ka kaitsjaid, kelle seisukohad TheReg ilma tavapärase igisemiseta avaldab: http://www.theregister.co.uk/2006/01/24/letters