saade

Tegeleks täna 3 asjaga: kõigepealt on järgmisel nädalal Tuneesias algamas WSIS ja mul tekkis mõte helistada kolmele eestlasele, kes sinna lähevad — Mait Heidelberg, Linnar Viik ja Ivar Tallo.

Teiseks, mõni nädal tagasi sai meelde jäetud üks lugu RFID-passidest või täpsemalt nendega seotud probleemidest, mistõttu käisin ka KMA‘s uurimas, et kuidas meil seoses läheneva riigihankega lood on. Seletavad Raul Eks ja Ivar Jung. [ Siia peaks veel ükskord uurima lisaks seda, miks on Postimehele antud arvamuses Aivar Pau nii kindel selles, et “Vähemalt lähitulevikus, 10–15 aasta jooksul, ei toimu kindlasti ristotsinguid krimi- ja tsiviilbaaside vahel. Seda ei luba ei seadus ega kodanike tahe.” Kodanike tahe väljendub minuteada Riigikogus ja nad suudavad julgeolekuorganitele lisaõigusi andvaid seadusmuudatusi meneteleda oluliselt käbedamalt kui 10-15 aastaga. ]

Ja kolmandaks — Postimehes ilmus Evelin Pärn-Lee arutlus Tants sõnavabaduse ümber kus teemaks muuhulgas infoühiskonna teenuse seadus ja direktiivid, millel see põhineb. Arutasime Eveliniga Sorainen’i büroos sellel teemal oma poolteist tundi, loodetavasti saime kõik tiba targemaks, ja 20 minutit sellest läheb ka eetrisse.

Postitatud rubriiki Arhiiv, Foorum. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.

4 Kommentaarid